Uçurumdan atlayan 50 koyun telef oldu

Uçurumdan peş peşe atlamaya başlayan koyunları başındaki çoban bile engelleyemedi. 20 metre yüksekten atlayan 500 koyun telef oldu.

13 Haziran 2018 Çarşamba 02:17
Uçurumdan atlayan 50 koyun telef oldu






Uçurumdan atlayan 50 koyun telef oldu

Korkunç olay Van'ın Gürpınar ilçesinde meydana geldi. Gürpınar Topyıldız Köyü'ne bağlı Yapraklı Mezrası yaylasında, kayalık bir bölgede otlayan bir koyun uçurumdan atlayınca, sürüdeki 500 koyun da peşinden atladı. Peş peşe 20 metre yükseklikteki kayalıktan atlayan koyunların hepsi öldü


Olay, sabah saatlerinde Gürpınar ilçesine bağlı Nordız bölgesindeki Topyıldız Mahallesi'ne bağlı Yapraklı Mezrası'nın Arebi-Krom yaylalarındaki sarp kayalıklarda meydana geldi.

26 hanelik Yapraklı Mezrası sakinlerine ait koyun sürüsü, sabah saatlerinde çobanlar tarafından sarp kayalıkların bulunduğu bölgede otlatılırken, öndeki bir koyun karşı yamaca geçmek için aşağı atlayınca, arkasındaki bütün sürü de peşinden atladı.

Peş peşe atlayan 500 koyun öldü. Çobanın haber vermesi üzerine, olay yerine gelen koyun sahipleri, koyunlarını tespit etmeye çalışırken şok oldu.

Mezra sakinleri, yaşanan olayı Gürpınar Kaymakamlığı ve ilçe Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne de bildirerek yardım istedi.

GÖRENLER ŞOK OLDULAR

Mezra sakinlerinden Ahmet Karataş, bir koyunun uçurumdan atlaması sonucu sürüdeki diğer koyunların da peşlerinde atlayıp, öldüklerini belirterek, "Yaşanan olaya şok olduk. Olay yerine gittiğimizde ölen hayvanlar ile karşılaştık. Yaklaşık 500 hayvanımız öldü. Yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.