VAN’DA ‘KÖYLÜ SEMT PAZARI’ KURULUYOR

Van Belediye Meclisi’nin aldığı bir karar ile kette ilk kez bir köylü semt pazarı kurulacak.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
VAN’DA ‘KÖYLÜ SEMT PAZARI’ KURULUYOR






Van Belediye Meclisi’nin aldığı bir karar ile kette ilk kez bir köylü semt pazarı kurulacak.
Van Belediye Meclisi İş Kolları ve Pazaryeri Düzenleme Komisyonu’nun üyelerince sürdürülen çalışmalar sonucu bir rapor oluşturuldu. Raporda köylülerin ürettikleri ürünlerini haftada bir defa olmak üzere Vali Mithatbey Mahallesi Hanımlar El Emeği Çarşısı’nın yanındaki sokakta satabilecekler. Van Belediyesi’nin almış olduğu bu kararla çevre ilçe ve köylerden kendi ürettikleri organik ve doğal ürünleri satmak için köylülerin Van’da artık yeni bir mekânı olacak. Van’da her türlü yöresel ve geleneksel sebze meyve, hayvansal ve el sanatları ürünleri gibi çeşitler de bu pazarlarda satılabilecek.
İlin ekonomisine olumlu bir katkı sağlanması beklenen bu uygulama ile kentte yepyeni bir alışveriş mekanın oluşacağı ve tüketicinin bilhassa hormonsuz organik ürünlere erişimine imkan tanınacağı vurgulandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.