Yine aynı vandallar, yine aynı görüntüler: 1 Mayıs'ı karıştırdılar

Terör örgütleri yine 1 Mayıs bahanesiyle camları çerçeveleri indirdi, Taksim'de canlı bomba anonsu ortalığı karıştırdı. Polis tarafından abluka altına alınan Taksim Meydanı'na bir grup saklandıkları binadan koşarak girdi.

01 Mayıs 2015 Cuma 12:05
Yine aynı vandallar, yine aynı görüntüler: 1 Mayıs'ı karıştırdılar






 Yine aynı vandallar, yine aynı görüntüler

Terör örgütleri yine 1 Mayıs bahanesiyle camları çerçeveleri indirdi, Taksim'de canlı bomba anonsu ortalığı karıştırdı. Polis tarafından abluka altına alınan Taksim Meydanı'na bir grup saklandıkları binadan koşarak girdi.
İşte saat saat 1 Mayıs Taksim'de yaşananlar

Saat 11.20 YÜZLERİ MASKELİ GRUPLAR BANKALARI TAŞLIYOR: Beşiktaş'ta yüzü maskeli gruplar çevredeki banka şubelerine taş atıyo

11.16

TAKSİM'E KAÇAK GİREN GRUPTAKİLERİ GÖZALTINA ALDI: Taksime'de kısa süreli gerginlik yaşandı. TKP'liler ile polis arasında kavga yaşandı. Kaçak olarak giren gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Atatürk Anıtı'nın bulunduğu noktada kol kola girip çember haline geldiler. Polis ilerlemelerini engellemik için önlerine geçti. Yeniden müdahale başladı.

Çok sayıda güvenlik görevlisi gruptakileri plastik kelepçelerle tek tek gözaltına alıyor. Gözaltına alınanlar alandan uzaklaştırılıyor. Çevik kuvvete bağlı polisler de alana geldi.

10.14 'CANLI BOMBA' ANONSU: İstanbul'da polis telsizinden görev yapan tüm ekiplere, 'Canlı bombaya karşı duyarlı olun' anonsu geçti. 

10.33

KONYA'DA 1 MAYIS COŞKUSU: Memur-Sen ve Hak-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü binlerce işçi ve memurun katılımıyla Konya Şehir Meydanı'nda kutlamaya başladı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, işçilerle Alaaddin Caddesi'nden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlandığı Şehir Meydanı'na halkı selamlayarak geldi. 1 Mayıs'ı Konya'da kutlamak için Memur-Sen ve Hak-İş konfederasyonlarına bağlı sendikaların üyesi çok sayıda işçi, otobüslerle kente geldi. 

10.30

KAZANCI YOKUŞU'NA KARANFİL: Birleşik Kamu-İş üyeleri Taksim'de Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. 1 Mayıs 1977'deki 1 Mayıs kutlamalarında 34 işçinin büyük çoğunluğu Kazancı Yokuşu'nda yaşamını yitirmişti. Birleşik Kamu-İş üyeleri ardından da Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıyor.

10.25

MECİDİYEKÖY'DE POLİS YIĞINAĞI: Sendika ve sivil toplum örgütleriyle vatandaşların toplanmaya başladığı Mecidiyeköy'de polis yığınak yaptı. 

10.05

DİSK VE KESK BAŞKANLARI BEŞİKTAŞ'TA: DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin üyelerinden oluşan bir grup, Beşiktaş Meydanı'na geldi. Grubu aralarında CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de olduğu az sayıdaki kişi alkışlarla karşıladı. Kani Beko burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Kani Beko, "Dün DİSK, KESK, TTB, TMMOB temsilcileri olarak İstanbul Valisi'ne Başbakanın dün yaptığı açıklamaları kendilerine hatırlatarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü dünyada olduğu gibi İstanbul Taksim Meydanı'nda el ele, omuz omuza, kardeşçe kutlamak istediğimiz söyledik" dedi.Beko, "Dilerim türkülerle, şarkılarla Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlarız" diye konuştu.

10.00

GRUPLAR TOPLANIYOR: İstanbul'daki kutlamaların adreslerinden Beşiktaş ve Bakırköy'de gruplar kutlama için toplanmaya başladı.

09.52

BEŞİKTAŞ'TA GERGİNLİK: Beşiktaş Meydanı'na ara sokaklardan gelen bir kişinin polislerce gözaltına alınması CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'nin tepkisini çekti. Çelebi ve polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

09.44
TÜRK-İŞ TAKSİM ATATÜRK ANITINA ÇELENK KOYDU: Taksim Meydanı ve çevresinde görevlendirilen çok sayıda polis, meydana çıkan ara sokakları sabah erken saatlerde, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapattı. Türk-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak kutladı.

09.40

'ŞOFÖRLER ENGELLENİYOR': DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Beşiktaş'a gelmek isteyen işçi arkadaşlarımızın otobüsleri engelleniyor ve şoförlere, "Ehliyetinizi alırız" deniliyor" dedi. 

09.05

ZONGULDAK'TA MADENCİLERLE KUTLAMA: Türk-İş'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Zonguldak'ta kutlama kararı doğrultusunda farklı illerden gelen işçiler kortej alanında toplanmaya başladı. Yaklaşık 10 bin kömür işçisinin çalıştığı madenci kentindeki kutlamalar kapsamında, çeşitli sendikalara üye işçi grupları toplandıkları Zonguldak Şehir Terminali önünden Madenci Anıtı'na kadar kortej eşliğinde yürüyecek.

İLK ÇELENK BELEDİYE BAŞKANINDAN: Taksim Meydanı'na gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ilk çelenki bırakan isim oldu.

08.00

TAKSİM'DE POLİS ABLUKASI:  Taksim Meydanı ve çevresinde görevlendirilen çok sayıda polis, meydana çıkan ara sokakları sabah erken saatlerde, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapattı.

06.00

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün uygulaması kapsamında saat 06.00'dan itibaren Taksim, Şişli, Mecidiyeköy ve Beşiktaş çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı. Söğütlüçeşme-Cevizlibağ arasında metrobüs hattı 06.00'dan itibaren hizmet vermiyor. Metrobüs, Beylikdüzü-Cevizlibağ arasında çalışıyor. Anlık değişiklikler İETT'nin Twitter hesabı @iettdestek hesabından takip edebilecek.
Son Güncelleme: 01.05.2015 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.