Zap'ta şehit düşen 4 asker memleketlerine uğurlandı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında şehit düşen 4 asker memleketlerine uğurlandı.

17 Ekim 2017 Salı 14:13
Zap'ta şehit düşen 4 asker memleketlerine uğurlandı






Zap'ta şehit düşen 4 asker memleketlerine uğurlandı

Türkiye sınırına yakın Zap Bölgesi'ndeki Zer Tepe Bölgesi'nde sürdürülen 'Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu'nda PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu dün ve bugün şehit olan şehit olan toplam 4 asker için bugün uğurlama töreni düzenlendi.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile polis ve askeri yetkililer katıldı.


Dün şehit düşen 37 günlük evli Piyade Uzman Çavuş 33 yaşındaki Furkan Aydın ile 1 hafta önce evlenen 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer'in yanı sıra aynı bölgede bugün şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Adam Gezer ile 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan'ın özgeçmişleri okunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu.


Şehitler için dua okunmasından sonra askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehitlerin cenazeleri helikoptere konuldu. Piyade Uzman Çavuş Furkan Aydın (Osmaniye), Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer (Bolu), Piyade Uzman Çavuş Adam Gezer (Erzurum), Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan (Eskişehir) memleketlerinde bugün toprağa verilecek.

ŞEHİT ADEM GEZER ERZURUM'DA UĞURLANACAK

Türkiye sınırına yakın Zap Bölgesi'ndeki Zer Tepe Bölgesi'nde sürdürülen 'Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu'nda PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Adem Gezer'in cenazesi memleketi Erzurum'a getirildi. Havalimanında yakınları ile birlikte şehit eşinin cenazesini bekleyen Ayşegül Gezer, "Dün şehit haberlerini izledim. 'Allahım acısını kimseye gösterme' dedim. Yandım Adem. Ben seni çok sevdim Adem" dedi.


Şehit düşen 26 yaşındaki 2 yıllık Piyade Uzman Çavuş Adem Gezer'in cenazesi bugün saat 10.30'da asker uçakla Erzurum'a getirildi. Protokol ve şehit yakınları tarafından gözyaşları ile karşılanan cenaze, konvoy eşliğinde Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morguna götürülerek burada son kez ailsine gösterildi.

Zeynep- İmran Gezer çiftinin 1'i kız 3 erkek çocuğunun en büyüyüğü olan Adem Gezer, bir süre önce izinli olarak evine geldi. Bir yıllık evli olan Adem Gezer, oparasyon olduğu için komutanları tarafından 2 gün önce birliğine çağrıldı. Bu sabah şehit düşen Gezer'in cenazesi ikindi vakti kılınacak namaz sonrası Kars Kapı Şehitliği'nde defnedilecek.
Cenazeyi beklerken gözyaşlarını tutamayan yakınlarına "Vatan sağolsun" diyen şehit eşi Ayşegül Gezer, "Başımız dik duracak. Ademim kahramanca şehit oldu. O en güzel mertebede. Dün şehit haberlerini birbir izledim. 'Allahım acısını kimseye gösterme' dedim. Yandım Adem. Ben seni çok sevdim Adem" dedi.
Bu arada şehit haberinden sonra Palandöken İlçe Emniyet Amirliği'nin açılışı ile Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış törenleri iptal törenleri iptal edildi.

ESKİŞEHİR ŞEHİDİNİ BEKLİYOR

Zap Bölgesi'ndeki Zer Tepe Bölgesi'nde sürdürülen 'Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu'nda PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Seçkin Arıkan'ın acı haberi Eskişehir'deki ailesine verildi.
Eskişehir'in Ihlamurkent Mahallesi Ordu Sokak'taki Esma- Arif Arıkan'ın evine gelen askeri yetkililer bekar olduğu belirtilen Uzman Çavuş Seçkin Arıkan'ın şehit düştüğü haberini verdi. Aldı acı haberle yıkılan işçi emeklisi baba Arif Arıkan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.
Arıkan Ailesi'nin oturduğu apartmana Türk bayrakları asıldı. Şehidin kardeşi Semih Arıkan da sürekli gözyaşı döktü.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan'n cenazesi, bugün ikindide Reşadiye Camii'nde kılınacak namaz ardından Eskişehir Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Son Güncelleme: 17.10.2017 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.