AK Parti Türk'ten neden rahatsız...

Ünlü bilim adamı Yasin Aktay Anadolu'nun kadim Türk Yurdu Bayburt'ta yaptığı konuşmanın üstünden 1.5 yıl geçti. Bilim insanımız Bayburt'ta AK Parti'lilere hitaben yaptığı konuşmada şecaat arzederken sirkatini döktü ortaya. Türk diye bir ırk yoktur dedi çıktı. Geleneksel Recep Tayyip Erdoğan üslubu. Türkiye diye bir ülke var, millet ama ama bu milletin adı Türk değil.

AK Parti içinde ırk sorunu yaşayan ne kadar zevat varsa bu söyleme sıkı sıkıya sarıldı. Türklükle problemi olan ne kadar adam varsa, Türklerle hesaplaşmak için yeni mevzi arayan her mezhepten, meşrepten insanın bir araya geldiği platform haline gelen AK Parti çatısı, partililere "İçimizde ne çok Türk düşmanı varmış" bile dedirtir hale geldi.

Ne de olsa koskoca AK Parti'nin koskoca genel başkan yardımcısı öyle dedi. Türk diye bir ırk yok. Kürt var, Laz var, Ermeni var, Boşnak, Roman, Rum, Arap var ama Türk yok.

Tam seçime giderken bir kıpti de Tekirdağ'dan çıktı. Bu adamlar seçme 'seçilerek' göreve gelen kişiler. Seçim pankartlarında öğünçle Trakya'da herkese yer veren Tekirdağ il başkanı Türk kelimesine yer vermedi. Veremedi. Muhtemelen kanı elvermedi kıptinin.
Tekirdağ'ı, Trakya'yı Çorlu'yu Türk'e çok gören embesiller, muhtemelen Türklüğün hoşgörüsüne sığınarak kapağı atmıştır bu topraklara vakti zamanın birinde. Şimdi Türk'ü Trakya'dan kafalarında söküp attığını sananlarda işkembe geniş. Utanmadan pankartlar meydan okuyorlar ya.
Bu kez yemezler.
Mağdur edebiyatı ile 12 yılda çok yol aldınız.
Mağdur edebiyatıyla Türk milletinin sırtında çok semirdiniz.
Trakyalı o meydan okuyan pankartları bu seçimde ot niyetine yedirmesini de bilir.
Ki bilecektir.
Mustafa Yel ve ekibi Tekirdağ sokaklarında hangi yüzle dolaşır bilmiyorum. Ama AK Parti'ye gönül vermiş insanlar artık bu semirmiş tiplerin suratına sandıkta tükürecektir, bundan eminim.

KAMU OYU HALA AÇIKLAMA BEKLİYOR

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında AKP Tekirdağ 1. sıra adayı Mustafa Yel, Boşnakların, Kürtlerin, Arapların Suriyelilerin, Myanmarlılar`ın yanında Ak Parti olduğunu söyleyip. 5 dakikalık konuşmasında ağzından Türk kelimesinin çıkmaması garip karşılanmıştı.

Bugün ise, Ak Parti Çorlu Gençlik Kolları Binasına, Ak Parti İl Gençlik Kolları tarafından asılan pankartta, "Dikkat. Burada, Trakyalı var, Kürt var, Laz var, Çerkez var..." yazılı bir pankart astı. Pankartta tıpkı Mustafa Yel gibi İl Gençlik Kollarıda Türk ismini kullanmadı. Parkartta Türk ismini göremeyenler tepki verirken, fotograf sosyal medyada hızla yayıldı. Sosyal medyada vatandaşlar, "Türkiyemin dört bir yanında Türk var Türk,  Türk var diyememişler Kürtler kızar diye, Türk Milleti bu ihaneti unutmaz, Trakya ırk değil bölgedir, Trakyalı yerine Türk yazacaksın a.g.t" yorumlarında bulundular.

Önce Mustafa Yel, ardından İl gençlik kollarının almış olduğu bu tutum karşısında Ak Partili yetkililerden bu iki olay karşısında nasıl bir açıklama yapacağı kamuoyunda merak ediliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.