Değerli okurlarım son yazılarımın ardından bazı okurlarım beni eleştirerek AK Parti'yi övdüğümü dile getiriyorlar. Ama beni tanıyan bilir ki öyle körü körüne muhalefet yapmam. Bunda da kararlıyım. Hatta zamanında Ak Partiyi ne kadar acımasızca eleştirdiğimi yazılarımı takip edenler iyi bilirler. İsterseniz son siyasi gelişmeleri birlikte değerlendirelim.
    Ak Parti bu hafta sonu Afyonkarahisar’da, MHP ise Ankara, Kızılcahamam’da iki günlük bir kampa girdiler. 1 Kasım erken genel seçimlerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümeti kurmasının ardından yaptıklarını ve bundan sonra ne yapmaları gerektiğini ve muhalefet ile yeni anayasa çalışmaları hakkındaki görüşmeleri ve bu görüşmelere ilişkin değerlendirmelerini canlı yayında herkese açıkladı. Hatta bundan sonra halka nasıl hizmet etmeleri gerektiğinin de altını çizdi. Yani aklınıza gelen ve gündemde olan Başkanlık sisteminden, yeni anayasadan, demokrasinin güçlendirilmesi gibi en doğru olan yöntem ve yapıyı muhalefet ile birlikte inşa etmek için çalıştıklarını Başbakan Ahmet Davutoğlu anlattı ve bunu birlikte yapmaktan da mutlu olacaklarını dile getirdi.

    -“VEKİLİN DEĞİL ASİLİN DEDİĞİ OLUR”

    Başbakan Davutoğlu yine konuşmasında terörle mücadele taviz verilmeyeceğini ve Irak’ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygılı olunacağını ifade etti. Şuanda terörle mücadeledeki kararlılığı desteklemeyen var mı? Tabi ki yok. Ancak bu işin uzamadan biran önce bitirilmesini hepimiz istiyoruz. Ama takdir edersiniz ki 33-34 yıla yakın bir zamandır terörün bitirilmesi için hemen her yol denendi ve sonuç alınamadı. Çünkü PKK denilen örgüt ve onun uzantısı olan HDP’li siyasiler bu sorunun çözümünü istemiyorlar. Eğer sorun çözülürse kendi varlıkları bitecek. Bunun içinde bunlar hiçbir sorunun çözümü konusunda hiç ama hiç samimi olmadılar. Bu operasyonlara bu aşamada biraz daha toplum olarak sabredeceğiz. Hatta hükümete bu konuda tüm siyasilerin ve halkın destek vermesi gerekir. Bu konuda MHP’nin samimi desteğini takdir ediyorum. CHP sanki böyle kerhen destek verir gibi. Ancak HDP bırakın desteği olayların büyümesinde başrol oynuyor. Nerde bir olay varsa orda bir HDP’li vekil var. O zaman bu olaylara karışan vekillerin de zaman kaybedilmeden dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olanlara bende karşıyım. Sen ülkeyi böleceksin neymiş efendim vekilmiş dokunulmazlığı kaldırılamazmış. Yok öyle bir şey. Bal gibi kalkar. Sen vekilsen ben asilim. Vekilin değil, asilin dediği olur.

    -“MHP’DE KAN DEĞİŞİMİ ŞART”

    Gelelim eleştirilere. AK Parti'yi desteklediğimi söyleyenlere söylüyorum. AK Parti ile MHP aynı gün kampa girdiler. Ak Parti bu kampın bir bölümünü basına açarak halka ne yapmak istediklerini birinci ağızdan paylaştılar. Peki 2 gündür Kızılcahamam’da bulunan MHP ye ne demeli? Neden şimdi toplanıyorsun diye adama sormazlar mı? Seçim öncesi böyle bir toplantıyı neden yapmadın? Kapalı kapılar ardında ne yapmaya çalışıyorsunuz? Parti içi muhalefet yeterli imzaları topladığı için mi böyle bir toplantı yapıyorsunuz? Normalde bu toplantının 1 Kasım seçimlerinden önce yapılması gerekirdi. Bugün yapılıyorsa tek sebebi muhalefete karşı önlem almaktır. Kapalı kapılar ardında böyle bir toplantı yapılıyorsa bunun başka sebebi yok. Böyle oldukça da MHP layık olduğu yere gelemeyecektir. Onun için diyorum ki acilen MHP’de kan değişmeli ve şeffaflık gelmeli. Bunun içinde MHP kendisine AK Parti’nin şeffaflığını örnek alsın. Nasıl ki taviz tavizi doğruyorsa, hata da yeni bir hataya doğuruyor. Yeni hata yapmak istemiyorsa MHP parti içi demokrasiyi işletmeli ve delegenin kararına saygı duymalıdır. İşte ben bunları eleştiriyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.