Nefise’nin Bulgurlu Kabak yemeği

Annemin en nefis yemeklerinden biri… Ayrıca, kokusuyla, kıvamıyla tam “anne yemeği” denilen cinsten…

15 Kasım 2016 Salı 19:40
Nefise’nin Bulgurlu Kabak yemeği






Nefise’nin Bulgurlu Kabak yemeği
Annemin en nefis yemeklerinden biri… Ayrıca, kokusuyla, kıvamıyla tam “anne yemeği” denilen cinsten… Tabii ki, nostaljisi de ayrı bir keyif… Annem ta çocukluğunda yapmaya başlamış bu yemeği… Köyde herkes tarlaya çalışmaya giderken, ufak tefek olduğu için, annem özellikle evde bırakılırmış, hem de öğlen için yemek çıkarsın diye… Ve yaptığı yemekler arasında “bulgurlu kabak” tarlada çalışanlar arasında nam salmış… Hatta “Herkes bulgurlu kabak yapıyor ama Rahmiye’nin yaptığı bambaşka!” diyenler sayesinde bu yemek Tekirdağ’ın Akçahalil köyü ve civarlarında özel bir yer tutar olmuş… İşte benim ve bizim oralardan bir miktar insan için bu meşhur yemeğin tarifi:
Malzeme (sırasıyla)
·  3-4 kaşık zeytinyağ,
·  2 baş soğan, 
·  2 domates, 
·  1 kg kabak, 
·  1 avuç bulgur,
·  2 bardak ılık su,
·  Bir miktar taze veya kuru nane,
·  Bir miktar tuz.
Yapılışı
Doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleşirken domatesleri doğrayın ve soğanlara ekleyin. Domatesler yumuşayınca küp şeklinde doğranmış kabakları da karışıma ekleyin. Kabaklar sararıncaya kadar bir müddet çevirerek kavurun. Sonra 2 bardak ılık suyu ve bulguru beraberce tencereye koyun.
Yemeğin pişip pişmediğini kontrol edin; ama normal şartlarda 15-20 dakika sonra pişmesi lazım. Yemek sulu sulu kalmalı ve bulgurlar lâpa olmamalı… Yani kabaklar ve bulgur ne çok az ne de çok fazla pişmeli… 
Bu arada pişmeye yakın naneyi de yemeğe katın…
 
 
Son Güncelleme: 10.06.2021 21:00
Anahtar Kelimeler:
Bulgurlu Kabak Yemeği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.