“Yalnızlığa geçit vermez dağlara benzer gülüşün:
                    İçimdeki sert kayaları bile aşıp geçen sulara benzer”

    Sahura Yağmur ARICAN’ın kanatlarının içinden güzel bir kitap düştü. ARICAN, genç bir yetenek. İlk kitabı olan “Aşkın Kanatları Adem İle Havva” yı imzalayıp verdiği için teşekkür; yazmak için geciktirdiğimden dolayı özür dilerim. Mavi kapaklı ve kapağında toz kanatlı bir kelebeği uçuran kitabı elime aldığımda ilk fırsatta okurum, diye düşündüm ancak zaruri işlerim sebebiyle ancak okuyabildim.
    Konya’mızda özellikle hanım yazarların çoğalması sevindirici bir güzellik. Şimdilerde nüfusu bir milyonun üzerinde, bir zamanlar medrese sayısı İstanbul’dan bile fazla olan Konya’mızda hanım yazar sayısına baktığımızda çok az. Bu sayının artması arzumuzdur.
Öncelikle Sahura Hanım’ı ilk romanından dolayı kutlar, nice kitaplara imza atmasını dilerim.  dem ve Havva serüvenini anlattığı kitap farklı imgelerle bezenmiş. Mecaz ve teşhise çokça yer vermiş. Duygular mânâ mesirelerinde akmış gitmiş. Bir Şeyh Gâlip, Hüsn-ü Aşk hayranı olarak ilgiyle okuduğum bölümler ise  dem’in Hüsn’ü; Havva’nın Aşk’ı; Umut’un, Sûhan’ı; Varlık Vadisi, Gölgeler Ülkesi, Ayrılık Vadisi, Karanlık Çukuru, Şaşkınlık Vadisi, Ateş Denizi’nin; Kale, Kuyu, Zindan, Gam Harabeleri, Ateş Denizi’ni çağrıştıran kısımlar oldu. Ve tabi ki her ikisinde de “Vuslat”
ARICAN, ilk insan  dem ve Havva’yı anlattığı on altı bölümün her başlangıcında; Vural KAYA, M.Akif İNAN, SEYRANÎ, Sezai KARAKOÇ, Cahit ZARİFOĞLU, H.Nihal ATSIZ, Nurettin TOPÇU, Sezai KARAKOÇ, Ömer HAYYAM, Hacı Bayram-ı Velî, N.Fazıl KISAKÜREK, Halil CİBRAN, Hz. Mevlâna, Şems-i Tebrizî, Serdar TUNCER’in şiir ve sözlerinden epigraflar kullanmış. Farklı bir yönü ise her bölümün sonunda “Satırarası” başlığıyla bölüm içinde geçen özlü cümleleri maddeleştirmiş.
Ateş Denizi” başlıklı bölümden;
Ateş Denizi’ni gördüğümüzde Adem’le secdeye kapandık. Adem dizlerinin üzerinde olacakları beklemeye başladı. Ateş denizinin üstünde ince ve uzun bir köprü vardı. Kurtuluş Dağı’na varabilmemiz için buradan geçmemiz gerekiyordu. Bir ses duyduk.
-Ateş Denizi’nin üzerinden geçebilirsiniz Kurtuluş Dağı’na ulaşabilirsiniz

UMUT: …. Kalk yürü Adem. Sen yürü ki Kurtuluş Dağı koşarak gelebilsin bekleyenlere”
Kitaplığınızda yer vereceğiniz bir kitap,  Baskı: Bookcase Yayınevi, Eylül 2013

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.