21.YY Yönetici profili , “yüksek rekabet” ve “sürekli gelişme zorunluluğu“  nedeni ile önceki YY yönetici profilinden farklı olmayı zorunlu tutuyor.

Önceki dönem “müdür” , ”başkan” vb. ünvanlar ile idare etmekten başka  bir misyonu olmayan bu eski profilin yeni dönemde yeri yok.

Yeni dönem yönetici profilinde kendinden çok yönettiğini düşünme var. Bu yüzden bu yöneticilerin en önemli özelliği “değerinin sonradan anlaşılmasıdır.”

“Lider “ adını verdiğimiz bu özelliğe ilk sahip olanlar peygamberlermiş. Çünkü hepsinde yukarıdaki özellikler olduğu gibi aradan YY lar da geçse hala insanlar onların değerlerine sahip çıkıyor.

 

Atatürk’ün neden lider olduğunu ve 20 YY’a neden damga vurduğunu anlamak için bu şekilde basit ve yönetsel düşünmek yeterli.

Seven için yada sevmeyen için duygular ile değerlendirilemeyecek birisi. Çünkü Yönetim bilimi öyle söylüyor.

Diyor ki ; “Lider yönetici  hem kurumu hem olayı hem de kavramı yönetir. Tüm bunları yönetime gelmeden yönetmeye başlar. Ayrıca  lider yönetici belli bir konuda uzman değildir. Sürekli bilgi toplar ve master plan yapar. Uygulamaya girmez ”

 

Atatürk’ün tüm planlarını daha Osmanlı’da subayken yaptığını , T.C Devleti kurulunca nasıl bir dönüşüm yaşayacağını daha o dönemden planladığını görüyoruz.

Hayati Kurtuluş Savaşı’nın en kritik noktası olan “Kurt Kapanı” askeri planında da uygulamaya girmeyerek riski , sonrasındaki oluşumları vb. düşünmüş. Yani detaya girmemiş.

 

Cumhurbaşkanı iken Dolmabahçe Sarayı’nda kabul ettiği Alman Genelkurmay Başkanı’na “ikinci dünya savaşının ne zaman çıkacağı” “Bu savaşın ne zaman biteceği” ,”Savaş sonrası neler olabileceği “”Kazananın kim olacağı” gibi tüm sorulara verdiği cevapların tamamı gerçekleşti. Kimine göre “Nostradamus” olsa da gerçek şudur ; “Uygulamaya , detaya bulaşmayan lider yönetici   yıllar sonra ne olabileceğini bile düşünebilir.”

 

21.YY teknolojisi ile 6 ay sonra ne olacağı öngörüsü yapamayan yönetici profiline önemle duyurulur.

 

Duygudan öte objektif yaklaşım ile “saygıyı dünyada en fazla hak eden kişidir.”   

 

O nedenle Saygı ile anıyoruz.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.