Bonzai tehlikesi ve çocuklarımız…
Birden eğil, yavaş yavaş pençesine alan meret!
Boz-ayı değil, ayı’dan da beter!

İstanbul’un tüm sokaklarını istila eden bir illet!
İbretle, tedbir alınmaz ise sonumuz … zillet!!!
Bonzai nedir?
Peki, nedir bu BONZAİ tehlikesi! Mutlaka okumalısınız!

Şehir çocuklarını sokaklarında esir alan en yeni uyuşturucudur Bonzai! ...bonzai veya diğer adlarıyla 'the dream' ve 'bombay blue' adıyla yerli ve yabancı internet sitelerinden kolayca sipariş edilebilen tuzak!!
'Bonzai' denen 'sentetik uyuşturucu' hakkında genel bilgi şu şekilde:
Yeni bir uyuşturucu olarak tanımlanan, yasa dışı üretildiğinde katı halinin dış görünüşü kokaine benzeyen Bonzai, aslında 'fenazepam' adlı bir kimyasal. İlk kez 1974 yılında Sovyetler Birliği’nde sentezlenen bir kimyasal madde,  halen Rusya ve kimi Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde Sar’a, alkol bağımlılığının tedavisinde ilaç olarak ve cerrahi girişim öncesi anestezinin etkisini arttırmak maksadıyla kullanılmakta olan bu kimyasal madde,
Son yıllarda, bu amacın dışına çıkarak sokağa inmiş; Amerika, İngiltere, Finlandiya, İsveç gibi ülkeler başta olmak üzere ve ne yazık ki ülkemiz gençleri arasında hızla yayılmaya başlayan çok tehlikeli bir uyuşturucu!
 
Adrese teslim uyuşturucu!
Rusya’da reçeteye tabii olmasına rağmen, eczanelerden serbestçe satın alınabilmesine bir de internet üzerinden yasadışı eczaneler eliyle tablet ya da kristal toz şeklinde posta yoluyla dağıtımı eklenince bağımlı sayısı arttı. Yasa dışı laboratuvarlarda saf fenazepam imal edenler çıktı ve Bonzai adıyla ülkemiz uyuşturucu piyasasına da girdi.
Yani bildiğiniz HAP!...
Sokakta satışı genelde, “Torbacı!” olarak bilinen kişilerce pazarlanıyor ve fiyatı esrardan daha ucuz olduğu için kolay temin ediliyor.
 
ESRARLA AYNI ETKİ
Tıpkı esrar gibi, Asya kıtasında üretilip Avrupa kıtasında pazarlanıyor ve tüm dünyaya yayılıyor.
Uzmanlarca bonzai kullananın nasıl ölüme sürüklendiğini şöyle açıklıyor:
“Kan basıncı yükselmesi,  Saldırganlık, Kas sertliği, Nöbet ve atak, Yönelim bozukluğu, Halüsinasyonlar ve paranoya, İntihar düşüncesi ve girişimi. Önce denge kaybı, sonra yavaşça bilinç yitimi ve geçici körlük olur. Nerede olduğunuzu unutursunuz. Cümle bile kuramazsınız. Kalbiniz aşırı çarpar. İntihar eğilim oranı yüksektir. Hiç bir yerinizi hareket ettiremezsiniz ve sona doğru yaklaşırsınız.”
KORKUTUCU YÜKSELİŞ
Okullarda son yıllarda hızlı bir şekilde yaygınlaşan bu tür kimyasal maddelerin satışı ve kullanımı korkutucu düzeye ulaştı. 12. sınıf öğrencilerinin %10-15 arasında Bonzai kullandıklarını bildiren çalışmalar var.
Ergenlik döneminde çocukluktan sıyrılma , özenti, deneme ile başlayan süreçte alınan hazzın peşine düşerken düzenli kullanmaya ve sonunda bağımlılığa götürüyor.
Çocuğunuzda;
Sinirlilik, içine kapanma, odadan çıkmama, mutsuzluk, huzursuzluk, aşırı hareketlilik, öfke patlamaları, uykusuzluk, kaygı, ders başarısında düşüş, arkadaş değişikliği, kıyafet değişikliği, kendi kendine konuşma, gibi belirtiler varsa:
Derhal çocuğunuzla dostane konuşarak bir an önce tedavisine başlanmalı.



Her geçen gün sokaklarımızı esir alan uyuşturucu belası, şehirde yaşayan herkesi ilgilendiriyor…!
Bonzai'den ölümlerin yaşandığını ve her geçen gün bu sayının da giderek arttığına dair haberler çıkıyor medyaya...
Yapılan araştırmalara göre; Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar, İstanbul’un en yaşanabilir semtleri sıralamasında üst sıraları alıyor.
Gazeteler düşen bir habere göre, vatandaş kendince önlemini almış ama ne çare;

Büyük Çamlıca Örnek Mahallesi sakinleri kocaman bir pankart asmışlar sokağın girişine;
BONZAİ İÇME İÇTİRME! ve bir başka sokaktaki pankartta;" DELİKANLI ADAM BONZAİ KULLANMAZ!" yazıyor…
Haberin detayına göre, bu pankartı astıran sebep, mahallede her on çocuktan dokuzu bonzai kullanıyor olması!... (Detayları buradan görebilirsiniz)

İnanması güç ama gerçek bu!
Demek ki, konutların fiyatı, gösterişi farklı da olsa ‘şehrin yaşam koşulları’ her semtte aynı!...


Dikkat!!
Bu illetin tamamen ortadan kaldırılması için Devlet yetkililerini daha sıkı tedbir almaya ve ebeveynleri de çok dikkatli olmaya çağırıyoruz!!!.

İstanbul’un metruk mekanlarından başlayarak dalga dalga tüm şehri istila eden uyuşturucu belasına karşı önlem alınmazsa İstanbul’dan da Anadolu’ya yayılacak…
Esrar ,Eroin derken,  şimdi Bonzai! Yarın kim bilir uyuşturucunun hangi türü ile saldıracaklar gençlerimize, hem de sokaklarımızdan!!!
BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ DEMEYİN
Bağımlılık yaşının 13’e kadar düştüğü ve okul etrafları potansiyel … olduğu istatiki bilgiler bunlar medya araştırmalarına göre...
 
Kural; istisnalar kaideyi bozmaz denir; eskiden kötü alışkanlıklar istisna idi, şimdi iyi alışkanlıklar istisna oldu!!
ün ne kadar farkındasınız?

UYARI!

Sevgili anne ve babalar!
Çocuklar çabuk büyüyor. Çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyor. Ve anne babanın şikâyetleri başlıyor! Çünkü çocuklarımız hızlı bir şekilde kontrolümüzden çıkıp değişikliklerini görüyoruz. Çocuklarımız, bizim gençliğimizde var olmayan bir yaşama biçiminin etkilerine giriyorlar. İstemediğimiz alışkanlıkları ediniyorlar. Yanlış arkadaşlıklar kuruyorlar...
!!!



ÖNERİ:
Okul döneminde çocuklarınızı takip etmek zorunluluk. Fakat yaz tatilinde kontrol altına almak daha zordur.
Tatil dönemindeyiz;

Şehrin çocukları hiç evden çıkamayacaklar mı ozaman? diye bir soru gelebilir akıllara. Çıkacaklar tabiî ki, ama kontrol etmeniz şartıyla… Ya çocuklarınızı sokağa gönderirken takip edeceksiniz ya da göndermeyeceksiniz! Başka çareler bulacaksınız onların tatilini rahat geçirmeleri için.
Bir değil birçok yolu var bunun.
Mesela, araştırarak size uygun olan bir yazlık kursa, yazlık kamusal-kurumsal kamplara çocuklarımızı katılmalarını sağlayabilirsiniz. Ya da şehir dışına memleketinize gönderebilirsiniz.


Anadolu hala bizim bozulmamış hazinemizdir ve birçoğumuzun bir ayağı hala memleketinde.


Çocuklarınızı götürün atın köyünüze… Koskoca 3 ay yaz tatili var. Mümkünse 3 ay, değilse 2 ay, 1 ay, ama en az 15 gün… Çünkü  çocuk biraz doğayla kucaklaşıp beynine temiz oksijen girsin değil mi...
Ben böyle yapıyorum...
"En İyi Nasihat Güzel Örnek Olmak"tır, Face'den beni takip edenler bilirler, yazarak yaşarım.

Korkmayın çocuklarınızın başına bir şey gelir diye, düşer kalkar. Ayakları toprakta olacaktır nasıl olsa… Kaza bile geçirseler telafisi mümkündür… Şehir belasından iyidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.