Batan Güneş

''Batan güneşe ağlamayın, yeniden doğduğunda ne yapacağınıza karar verin.''
                                                                             Dale Carnegie

Hayat bu, her zaman işler yolunda gitmez. Tam birşeyleri başaracağım dersiniz, aksilikler olur. Öyle anlarda karamsarlığa kapılır, vazgeçme sinyalleri alırız. Aslında aldığımız vazgeçme sinyalleri değildir. Başarısızlık korkusudur. İnsan içinden; ''Ya tam da bir kararımı uygulamaya geçmiştim, neden beni korkutuyorsunuz?'' der. Bu sesi hemen duysan da aldırmaman gerekir.

Karar alırken, aslında bir yolculuğa hazırlanırsın ve bu yolda engeller olabilir, buna hazırlıklı olmak gerekir. Bu yüzden karar verip, hayata geçirme aşaması önemlidir. İyi düşünmek gereklidir.

1.Bu yolda engelleri aşabilecek gücüm var mı?
2.İstikrarlı ve kararlımıyım?
3.Bu yol benim için ne kadar önemli?

Bu soruların cevabını aldıktan sonra, bir plana ihtiyaç vardır. Tabii planı uygulamak için de, güçlü bir enerji ve motivasyon gereklidir.

Genelde yeni kararları hayata geçirme eyleminde kişiler, hedefe odaklanıp, motivasyonunu sağlar. Kararlılık ve istikrar be sebepten önemlidir. Hem de çok önemli. Çünkü bu zorlu yolculukta aksilikler, ufak başarısızlıklar olduğunda vazgeçmememiz için...

Bence başarıya ulaşan insanların sırrı şudur;

1.Kapasiteni bilmek ve kendini iyi tanımak.
2.Karar verdiğin her neyse, harekete geçmeden önce, içindeki güce ve kendine inanmak.
3.Azimli ve çalışkan olmak.


Eğer bunlar sizde varsa başarı kaçınılmazdır.

Eskiden bir sigorta şirketinde satış temsilcisi olarak çalışıyordum. İnsanlara gelecek satıyordum. Satışlarımız iyi gidiyordu ve işim gereği çok geziyordum. Her gittiğim yerde gördüğüm kadınlara bakıp içimden yorum yapıyordum. ''Saçı şöyle olsa, makyajını yanlış yapmış, seçtiği kıyafetler vücut tipine uymamış...'' Sonra bunları dile getirmeye başladım. İnsanlar beni bu konuda aramaya başladılar. İşte ben o zaman bu yeteneğimin farkına vardım. Yapmak istediğim şeyin bu olduğunu karar verdim. Önüme iki yol ayırımı çıktı. Çünkü sigorta işinden iyi kazanıyordum ve bakmakla sorumlu olduğum bir ailem vardı. Diğer taraftan gelecekte olmak istediğim yerin sigorta işi olmadığını düşünüyordum.

Ben de araştırma yaptım. Eğer imaj danışmanı olmak istiyorsam, bu işten para kazanacaksam, profesyonel olmak için nasıl bir yol izlemem gerek? Yeteneğim var, ancak profesyonel bilgiye sahip değilim. Kurslara gittim, pahalı kurslar. Maddi açıdan biraz sarsıldım tabii. Kafam iyice karıştı. Bu durum sigorta işinden de uzaklaşmaya başlamamı sağladı. Birden karamsarlığa kapılır gibi oldum.
O günlerde tanıştığım bir müşterimle kahve içerken, saçını, makyajını stilini söylediğim şekilde değiştirmiş. Çok da iyi tepkiler almış ve gerçekten görünce çok şaşırdım, harika olmuş, kendimle gurur duydum. Bana teşekkür etti. Övgü dolu sözler...

Akşam evde bir yandan kendimi harika hissediyor, diğer yandan da ne yapacağımı düşünüyordum. Annem ve arkadaşlarından sürekli duyduğum şu sözler kafamın içinde uçuşuyordu. '' Yaaa, vaktiyle yapmadık da...''
Hepsinin yüzünde kaybolmuş, bir sürü yetenek, zaman, kararlar, umutlar var. Hepsi oluşturduğu bir çizginin içinde gömülmüş kalmış.

O anda karar verdim. Allah bana bir yetenek hediye etmiş. Bunun üzerine gideceğim. Zor olsa da başaracağım. Yaşlandığımda yüzümde o hayal kırıklığının oluşturduğu mezarlığı görmek istemiyorum.
Bir plan yaptım. İkinci bir iş yaptım. 1.inci işimle evimi geçindirdim. 2.nci işimle de kurs ücretlerini ödedim. Kolay olmadı, çok yoruldum, ama bugün istediğim işi yapıyorum. Aynaya baktığımda yüzümde pişmanlıklar çizgisi yerine, tatlı yorgunluklar var ve gülümsüyorum.

Eğer bir hedefin varsa gözünü kapat ve olmak istediğin yeri hayal et. Sonra gözünü aç ve oraya gitmek için var gücünle çalış. Karşılaştığın sorunlardan sadece tembeller yakınır ve içinde boğulur. Senin çırpınışın çözüm odaklı olmalıdır.

Hayat bir hediyedir. Onu gereksiz şikayetlere, korkulara harcamamalıyız. Şimdi ayağa kalk, hediyeni eline al, sızlanmayı kes ve ne yapman gerekiyorsa onu yap.
''Eğer yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa, bilin ki o yol sizi bir yere ulaştırmaz.'' Bernard Shaw


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sems i Tebrizi 2015-07-11 09:41:43

sizce günes midir batan yoksa insanlar midir karanliga gömülen ? battigini sandimizda o henüz degisik bir yere yeni yeni yükselmekte degilmidir ?pesinden gidipte onu her dogdugu yerde toplamalimi sizin icin ? bir buket haline getirip hediyemi etmeli ? o zaman uyanirmi icinizdeki günes bir daha hic batmamacasina ? ........en icten dileklerimle ..........