Çin'in ilk insansız helikopteri test uçuşunu tamamladı

Çinli bilim insanları tarafından geliştirilen insansız helikopter şimdilik 200 kilogramlık yük taşıma kapasitesiyle ulaşımı güç bölgelere ürün göndermeyi planlıyor

29 Temmuz 2018 Pazar 13:43
Çin'in ilk insansız helikopteri test uçuşunu tamamladı






Çin'in ilk insansız helikopteri test uçuşunu tamamladı


İnsansız hava araçları üretimi konusunda öncülüğü kaptırmak istemeyen Çin, Xiangying-200 adlı insansız büyük helikopteri deneme uçuşlarını tamamladı.
 
Çin Bilim Akademisi'ne bağlı Shenyang Automation Institute tarafından geliştirilmiş bulunan insansız helikopter 8,7 metre uzunluğunda ve 2,5 metre yüksekliğinde olup 200 kilogram yararlı yük taşıma kapasitesine sahiptir.  
 

Aracın esas parçalarından kontrol sistemi, güç sistemi ve iletim sistem, Çin'de imal edilmiştir. Bu, ülkenin insansız helikopterin geliştirilmesi konusundaki ilerlemelerinin göstergesidir.   
 
Xiangying-200 Çin'in, bağımsız kalkış ve bir gemi güvertesine iniş denemelerini başarmış ilk insansız helikopteridir. 
 
Bu helikopter sahil koruma, modern tarım ve tahlisiye alanlarında çok kapsamlı bir uygulama alanı bulacağı düşünülmektedir.

(Çin Uluslararası Radyosu )

Anahtar Kelimeler:
Insansız Helikopter
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.