Galaxy S7, Samsung'un kasasını doldurdu

Samsung ikinci çeyrek mali raporunu kamuoyu ile paylaştı. Güney Koreli teknoloji devi üç aylık dönemde ne kadar kâr elde etti? Galaxy S7 satışlarının elde edilen gelire etkisi ne oldu?

28 Temmuz 2016 Perşembe 10:39
Galaxy S7, Samsung'un kasasını doldurdu






Dünya devi şirketler, 2016 yılı ikinci çeyrek dönemine ait mali raporlarını açıklamayı sürdürüyor. Şu ana dek yayınlanan verilere göre gelirlerini önemli ölçüde artıran şirketlerden biri Samsung oldu.

Güney Koreli üretici nisan-haziran döneminde 45.2 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Şirketin net kârı ise 7.2 milyar dolar. Samsung’un faaliyet kârı %18 oranında artış gösterdi.

Galaxy S7 satışları yüzleri güldürüyor
2014 yılından bu yana en iyi üç aylık mali performansı gösteren Samsung cephesinde özellikle Galaxy 7 ve Galaxy S7 edge satışlarının gelirlere büyük katkı sunduğu belirtildi.

Samsung’dan yapılan açıklamaya göre ikinci çeyrekte elde edilen gelirlerin yarısı mobil kaynaklardan sağlandı. Mobil departmanda ise Galaxy S7 ve Galaxy 7 edge’in elde ettiği yüksek satış rakamları son iki yıldaki rekor gelire ulaşılmasında başrol oynadı.

Galaxy S7 modellere ek olarak giriş ve orta segmentte Galaxy J ve Galaxy A serisi modeller de mobil gelirlere önemli bir katkı sundu.

Ekran paneli ve işlemci üretimi noktasında elde edilen gelirlerde ikinci çeyrek itibariyle düşüş yaşanırken, mobil bellek ve SSD departmanlarında ise gelirler artırıldı.

İkinci çeyrek dilimde 80 milyon akıllı telefon satmayı başaran Samsung’un 2016 hedefi 350 milyon rakamına ulaşmak. Yılın geri kalan bölümünde Samsung’un en önemli kozu kuşkusuz 2 Ağustos’ta tanıtılacak Galaxy Note 7 modeli olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.