İngiltere Drone faciasının eşiğinden döndü

Türkiye'de dronelerin kayıt altına alınması için çabalar devam ederken, İngiltere'de dün bir yolcu uçağına çarpan drnoe yüzünden facianın eşiğine gelindi.

18 Nisan 2016 Pazartesi 03:35
İngiltere Drone faciasının eşiğinden döndü






İngiltere Drone faciasının eşiğinden döndü

İngiltere'de amatör bir kullanıcıya ait drone , Heathrow Havaalanı'nı karıştırdı. İnişe hazırlanan ve içinde 132 yolcu bulunan British Airways uçağına havada drone çarptı. Pilot uçağı indirdikten hemen sonra kuleye durumu bildirdi.
Airbus A320 tipi yolcu uçağına çarpan dronenin sahibini bulmak üzere Heatrow merkezine bağlı polis teşkilatı geniş çaplı soruşturma başlattı.

YOLCU UÇAĞI BAKIMA ALINDI

Uçağın güvenli bir şekilde alana indikten sonra tamir ve bakıma alındığını açıklayan Heathrow Havaalanı sözcüsü 'Uçak ikinci bir görev için hazır hale getirildi. Drone sahibi genç polis tarafından yakalandı ve halen gözaltında tutuluyor" dedi. Yolcu uçağına çarpan dronenin cinsi büyüklüğü konusunda bir açıklama yapılmadı.
İngiliz Sivil Havacılık Pilotlar Derneği ise bu tür eylemlere daha ağır cezalar getirilmesini istedi.



İngiliz Havayolu Pilotları Derneği yöneticisi Steve Landells, hava alanları çevresinde uçuşların drone tipi insanzız hava araçları yüzünden ciddi tehditler oluştuğuna dikkat çekti.
Bu arada son 7 ay içerisinde İngiltere'de ciddi drone tehdidi sayısının 9'a ulaştığı belirtiliyor.
Son Güncelleme: 18.04.2016 03:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.