Tam ay tutulması: Ay kızıla boyanacak

Gökyüzü meraklılarının beklediği Tam Ay Tutulması, 27 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek. 2018 yılının son Ay Tutulması olan Tam Ay tutulması, Türkiye’nin her yerinden gözlemlenebilecek.

27 Temmuz 2018 Cuma 17:09
Tam ay tutulması: Ay kızıla boyanacak






Tam ay tutulması: Ay kızıla boyanacak


Yılın gök olayı ‘Tam Ay Tutulması’ Türkiye’den izlenecek. İstanbul'da havanın yer yer bulutlu olması bekleniyor. En iyi ay tutulması Konya, Kayseri, Niğde ve Nevşehir, Erzurum ve Sivas'tan izlenecek.


Gökyüzü meraklılarının beklediği Tam Ay Tutulması, 27 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek. 2018 yılının son Ay Tutulması olan Tam Ay tutulması, Türkiye’nin her yerinden gözlemlenebilecek. Güneş’ten yansıyan ışınlar yüzünden koyu kızıl bir renk alacak Ay’ın benzersiz halini takip etmek isteyenler, Piazza AVM ve Mall Of İstanbul AVM’de yer alacak Celestron stantlarında profesyonel teleskoplarla gözlem yapma fırsatı yakalayacak.

2018 yılının son Ay Tutulması, 27 Temmuz Cuma akşamı tüm Türkiye’den takip edilebilecek. Ay’ın Dünya’nın gölgesinde kalmasıyla renginin değiştiğini gözlemleyecek olan gözlemciler, benzersiz anlara tanıklık edecek. ‘Kanlı Ay Tutulması’ olarak da tabir edilen tutulma, Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika’nın doğusundan gözlemlenebileceği gibi Türkiye’den de net bir şekilde görünebilecek.

Kanlı Ay tutulması Türkiye saati ile bu akşam 20.13’te başlayacak. Ertesi gün sabaha karşı 02.30’da sona erecek olan tutulmada saatler 22.30’u gösterdiğinde Ay’ın parlak rengi koyu kızıl bir hal alacak. 01.13’e kadar tutulmadan dolayı kırmızı renkte izlenecek olan Ay, 02.30’da eski haline geri dönecek. 

Profesyonel teleskoplarla izleme imkanı 
Ay’ın kırmızı rengini almasıyla görsel şölen tadında gerçekleşecek gök olayı, Piazza AVM ve Mall Of İstanbul AVM’de kurulacak Celestron stantlarında profesyonel teleskoplarla izlenebilecek. Piazza AVM’nin teras katında, Mall Of İstanbul AVM’nin ise önünde kurulacak stantta herkes profesyonel teleskoplarla tutulmayı gözlemleyebilecek. 
 

Anahtar Kelimeler:
Tam Ay Tutulması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.