Davraz’da Kayak Sezonu Açıldı

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - ISPARTA’nın Davraz Kayak Merkezi’nde sezon resmen açıldı. Kar kalınlığı tesisler bölgesinde 30 santime, üst kesimlerde 1 metreye ulaştı. Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi’nde...

28 Kasım 2014 Cuma 14:20
Davraz’da Kayak  Sezonu Açıldı






Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - ISPARTA’nın Davraz Kayak Merkezi’nde sezon resmen açıldı. Kar kalınlığı tesisler bölgesinde 30 santime, üst kesimlerde 1 metreye ulaştı. Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi’nde 1 pist açıldı, 2 pist ise cumartesi günü hazır olacak.
Eğirdir Gölü manzarası, coğrafyanın yeşil dokusu ve beyaz örtüsü bir arada göründüğü için ‘Altın Üçgen’ olarak konumlandırılan Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi’nde mekanik sistemler de yükseliyor. 2365 rakıma sahip Davraz Dağı’nda şu an 2345 metreye mekanik sistemle ulaşılabiliyor.
60 GÜN ERKEN GELDİ
Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz Dağı’nda kar kalitesinin üst düzey olduğunu söyledi. Geçen yıl kayak sezonunun Ocak'ta açıldığını anımsatan Kılıç, şöyle dedi:
“Bu sezon erken başladı. Kar, pudra şeklinde. Bu da kayak için çok önemli bir nitelik. Davraz, alt ve üst yapıları açısından da avantajlı ve cazibe merkezi yaratacak nitelikte. Zira ulaşım açısından kara ve havayolu ile erişim imkanı var. Amatör ve profesyonel kayakçılara hitap edecek şekilde kırmızı, siyah ve mavi pistler var. Pist uzunluğu 22 kilometre.”

YÜZDE 20 ARTIŞ BEKLİYORUZ
Abdullah Kılıç, geçen kış sporları sezonunda Davraz Dağı Karlıyayla’ya 200 bin kişinin geldiğini aktardı. Sezonun 60 gün erken açılmasıyla birlikte bu dönem yüzde 20 artış beklediklerini kaydeden Kılıç, mekanik yatırım anlamında da hamlelerin süreceğini kaydetti.
HAFTA SONU TÜM PİSTLER
Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, kar kalınlığının 30 santime ulaştığını kaydetti. Yüksek kesimlerde 1 metrenin üzerinde kar bulunduğunu belirten Özdemir, “Profesyonellerin ‘kuru’ olarak tanımladığı nitelikli bir örtü var. Hafta sonu yüksek pistleri de kayak için açacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.