Divriğ'de 800 yıllık tarihi cami için yangın tehdidi

Taripi Divriği Kalesi'ndeki yangın sabaha karşı 04.00 sıralarında itfaye ekiplerinin yoğun çabasıyla tamamen söndürüldü.

12 Temmuz 2015 Pazar 16:29
Divriğ'de 800 yıllık tarihi cami için yangın tehdidi






Divriğ'de 800 yıllık tarihi cami için yangın tehdidi


Divriği Kalesi'ndeki yangın sabaha karşı 04.00 sıralarında itfaye ekiplerinin yoğun çabasıyla tamamen söndürüldü. Sabahın ilk ışıklarıyla Divriği Ulu Camii va Darüşşifası etrafında ortaya çıkan simsiyah görüntü dikkat çekti. Yangının 800 yıllık camiye sıçramadan söndürülmesi büyük şans olarak değerlendirildi.
Mengücekliler'in Divriği'ye kazandırdığı camiyi öğle saatlerinde ziyaret edenler, bu manzaranın bölgeye yakışmadığını ve ortaya çok kötü bir görüntü çıktığını belirterek alevlerin camiye çok fazla yaklaştığını bu nedenle üzgün olduklarını ifade etti. Caminin etrafında bulunan ihata duvarının 15 metre ötede bulunması nedeniyle alevlerin yayılmasını ve esere ulaşmasını önlediği belirtildi.  Ot yangınının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

800 YILLIK ESER

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, Sivas'ın Divriği ilçesindeki tarihi cami ve hastane. Cami 1228–29 yıllarında Mengücekli beyi Ahmed Şah tarafından; Dârüşşifa ise aynı tarihte, Ahmed Şah'ın eşi ve Erzincan beyi Fahreddin Behramşah’ın kızı olan Turan Melek tarafından Ahlatlı Muğis oğlu Hürrem Şah adlı bir mimara yaptırılmıştır.[1] Darüşşifa caminin güney duvarına dayanmıştır. Orta bölümü bir ışıklık kubbesi ile örtülmüştür, giriş ile birlikte dört eyvandan oluşur. Darüşşifanın kuzeydoğu köşesinde türbe yer alır. Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine alınmıştı..
Son Güncelleme: 12.07.2015 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.