İstanbul'da fırtına uyarısı: Deniz ulaşımı durdu

Meteoroloji uyardı, İstanbul ve Marmara Denizi'nde deniz ulaşımı durdu. İDO bugün yapılacak seferlerin sabahki bölümünü iptal etti.

09 Nisan 2015 Perşembe 08:47
İstanbul'da fırtına uyarısı: Deniz ulaşımı durdu






Son dakika hava durumu, istanbul'da fırtına ve yağmur uyarısı

Meteoroloji İstanbul ve Marmara'nın doğusunda kuvvetli fırtına ile yoğun yağmur uyarısında bulunuldu.


AFYON'DA YOLLAR KAPANDI

Afyonkarahisar-Antalya karayolu, kar yağışı nedeniyle tek yönlü olarak ulaşıma kapandı. Kütahya'da da devam eden kar yağışı Cuma öğleden sonraya kadar sürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara'nın doğusunda kuvvetli poyraz fırtınası ve sürekli yağışlar için vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı. Meteoroloji'ye göre Marmara'ya 25-50 milimetre arasında yağış düşmesi beklenirken, kuvvetli poyraz hayatı olumsuz yönde etkileyebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinde başlayacak yağışın, geceye kadar aralıksız ve kuvvetli poyraz fırtınasıyla devam etmesi, metrekareye 25-50 milimetre arasında yağış düşmesi bekleniyor.
Fırtına ve sürekli yağmurun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Akşam saatlerinde etkili olan ve şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar-Antalya karayolunun Antalya’ya gidiş istikameti ulaşıma kapandı. Geliş istikametinde de ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanıyor. AKUT ekipleri bölgede sürücülerin yakıt ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli gezerken, Karayolları ekipleri de aralıklarla tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Kütahya'da da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışın gece boyu devam etmesi bekleniyor. Kuzey rüzgarlarının da eşlik etmesi beklenen edilen kar yağışının, cuma öğlen saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Yörede hava sıcaklığı bu gece sıfırın altında 2 derece, perşembe ve cuma günü ise 3 derece tahmin ediliyor.
Son Güncelleme: 09.04.2015 08:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.