İzmir'de 1669 şişe sahte rakı ele geçirildi

İZMİR, () - İZMİR'de yapılan iki ayrı operasyonda, toplam 1669 şişe sahte rakı ele geçirildi, gözaltına alınan 4 kişi savcılıkça serbest bırakıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü...

16 Ağustos 2015 Pazar 12:40
İzmir'de 1669 şişe sahte rakı ele geçirildi






İZMİR, () - İZMİR'de yapılan iki ayrı operasyonda, toplam 1669 şişe sahte rakı ele geçirildi, gözaltına alınan 4 kişi savcılıkça serbest bırakıldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri tarafından 14 Ağustos Cuma günü Örnekköy yakınlarında park halinde olan bir araçtan şüphelenilerek kontrol edildi. Araç içerisinde çok sayıda koli olduğu ve kolilerde sahte rakı bulunduğu görüldü. Araç emniyete getirilip, mahkeme kararıyla yapılan aramada toplam 841 şişe sahte rakı ve 333 sahte bandrol ele geçirildi. Sahte rakılarla ilgili gözaltına alınan M.S. ve S.Z. hakkında, '5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' ve '4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun' kapsamında yasal işlem yapıldı. Zanlılar savcılıkça serbest bırakıldı.
Aynı gün Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi otoyol çıkışında seyir halindeki bir araç da şüphe üzerine durduruldu. Yapılan kontrollerde, aracın içerisinde çok sayıda koli ve içinde sahte rakı bulunduğu tespit edildi. Araç emniyete getirilip, mahkeme kararıyla yapılan aramada 828 şişe sahte rakı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler M.Ç. ve H.Ş. hakkında '5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' kapsamında yasal işlem yapıldı. İki şüpheli savcılıkça serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.