Kula'da Japonca İlgisi

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi tarafından ilk kez açılan Japonca kursuna vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kula Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara bir yenisi eklendi. İlçede ilk defa açılan Japonca kursuna vatandaşların...

26 Kasım 2014 Çarşamba 10:20
Kula'da Japonca İlgisi






MANİSA'nın Kula İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi tarafından ilk kez açılan Japonca kursuna vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
Kula Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara bir yenisi eklendi. İlçede ilk defa açılan Japonca kursuna vatandaşların yoğun ilgisi, memnuniyet yarattı. Kula Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ercan Özgün, "Japonca kursunu ilk defa açıyoruz. 280 saat sürecek olan Japonca kursuna 65 vatandaşımız katıldı. Konusunda uzman öğretmenlerimiz tarafından verilen eğitimlerimiz konuşma ağırlıklı, iletişimsel metot şeklinde olmaktadır. Japonca kursu bittiğinde Kula sokaklarında Japonca konuşan onlarca vatandaşımızı görmek mümkündür" dedi.
Japonca kursu eğitmeni Kadriye Tuna, "Japonca'nın telaffuzu hece sistemine dayalıdır. Japonca'da konuşma dili ve yazı dili birbirinden farklıdır. Ayrıca cinsiyet ayrımının dile yansımasından dolayı kadın ve erkek dili belirgin bir şekilde birbirinden farklıdır. Japonya küçük bir ada toplumu olmasına karşın şive yönünden de oldukça zengindir" dedi. Japonya'daki insan ilişkilerinin diline büyük ölçüde yansıdığını belirten Tuna, "Saygı dili (keigo) olarak adlandırılan dil yapısı Japonca'ya yansıyan insan ilişkilerinin en belirgin örneklerinden birisidir. Japonca'da üç tür yazı sistemi kullanılmaktadır. Bunlar 'Kanji' ve 'Hiragana' ve 'Katakana'dır" diye konuştu.


FOTOĞRAF


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.