Sazlı sözlü at yarışları Ardahan'a heyecan getirdi

ARDAHAN'da aşıkların çalıp söylediği türküler eşliğinde başlayan Rahvan At Yarışları büyük çekişmelere sahne oldu.

07 Ağustos 2015 Cuma 19:13
Sazlı sözlü at yarışları Ardahan'a heyecan getirdi






Sazlı sözlü at yarışları Ardahan'a heyecan getirdi

Deniz BAŞLI/ARDAHAN, () - ARDAHAN'da aşıkların çalıp söylediği türküler eşliğinde başlayan Rahvan At Yarışları büyük çekişmelere sahne oldu.
Sulakyurt Köyü yakınlarında bugün yapılan yarışları Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Alpaslan Ceylan ile vatandaşlar izledi. Aşıkların söylediği türkülerle başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan'ın doğa itibarıyla rahvan at yarışlarına çok uygun olduğu söyledi.
Geçmişte yaylalara atlarla yarışarak çıkıldığını ve inildiğini anlatan Köksoy, "Kadınlarımız, kızlarımız, gençlerimiz, gelinlerimiz herkes bu yarışın içerisinde olmuştur. Şimdi unutulmaya yüz tutmuş bu sporumuzu harekete geçirmenin farkındalık oluşturmanın zamanıdır" dedi.

Vali Ahmet Deniz ise "Biz Orta Asya’dan Viyana kapılarına kadar at sırtında gitmiş bir milletin torunlarıyız. Onun için atı sevmemek gibi bir şey düşünülemez. O bizim en önemli değerlerimizden biri. Benim yıllardan beri hayallerimden biri, ata binmesini öğrenmekti. Bu hayalimi Ardahan’da gerçekleştirdim. Ata binmek bizim genlerimizde var. Bunun için bu geleneksel değerlerimize sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.
Yarışmaya Ardahan, Kars, Erzurum, Tokat, Mardin, Bitlis, Siirt , illerinden gelen yaklaşık 60 at katıldı. Yarışlar sırasında itirazlar yüzünden çıkan tartışmalara jandarma müdahale etti.
Çekişmeli geçen yarışlarda birinci olanlara Baş Dalı'nda 7 bin 500, Başaltı Dalı'nda 6 bin 500, Büyük Orta'da 5 bin 500, Küçük Orta'da 4 bin, Dörtlü Tay'da 3 bin 500 , Üçlü Tay'da 3 bin lira ödül verildi.
Yarışlardan sonra Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy atlara binerek yarış pistinde tur attı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.