Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz ile birlikte ekonomide piyasaların daralması hiç kuşkusuz en çok piyasaları ve turizm sektörünü vurdu. Bu krizin aşılması için hiç kuşkusuz ülkeyi yöneten iktidara mensup başta Başbakan ve bakanlar olmak üzere tüm herkes yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın bu yıl tatillerini ülkemizde geçirmeleri için davet ediyorlar. Hatta yurt dışından özellikle Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle Rus turistlerin ülkemize gelmemesi sebebiyle bu yıl vatandaşlarımızın yurt dışı yerine iç turizmi hareketlendirmeleri isteniyor.

    SÖMESTRİ TATİLİ VE BAYRAM BİRLEŞTİ

    2015-2016 Eğitim Ve Öğretim yılı 17 Temmuz 2016 günü karnelerin alınması ile noktalandı. Bu da yaklaşık 18 milyon öğrenci, 1 milyona yakım öğretmeni ve ailelerini de hesaba katarsak tahminen 30-40 milyona yakın insan bu yıl tatile çıkacak gözü ile bakılmaktadır. Ancak 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihleri arasında Üniversite sınavlarının ikinci basamakları yapıldığından adeta Ramazan Bayramının da 9 güne çıkarılması ile adeta tatil yapacak ailelerin çoğunluğu hep aynı dönem içerisine denk geldi. Ayrı ayrı zamanlarda tatil yapacak insan gruplarının tatilleri birleşti.
  
 FIRSATÇILAR ORTAYA ÇIKTI

    İşte tamda bu noktada adeta fırsatçılık kendisini göstermeye başladı. Ekonomik kriz ve Rusya ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle turizm sektörünün büyük darbe yiyeceği düşünülürken, belli grupların tatillerinin birleşmesi ile turizmde adeta fırsatçılık yapılmaya başlandı. Hem de bu fırsatçılığı öyle sıradan esnaf veya turizm firmaları yapmıyor. Turizmde dışarı gitmeyin, paramız ülkemizde kalsın diyen ülkenin yöneticileri de yapılan bu fırsatçılığa adeta seyirci kalıyorlar. Nasıl mı sorusuna gelince size izah etmeye çalışayım.
  
 -TATİL 9 GÜNE ÇIKINCA İLK FIRSATÇILIĞI ANADOLU JET YAPMAYA BAŞLADI-
  
 Hükümet tarafından tatil süresi 9 güne çıkarılmadan önce uçak biletlerinin fiyatları 39.99 ‘a kadar düşmüştü. Ancak ortalama 59.99 fiyatı ile satılıyordu. Bu da tatile çıkmayı cazip hale getiriyordu. Ancak 9 günlük tatil ile birlikte sömestri tatili ile bayram tatilinin birleşmesi ile adeta turizmde bir patlama yaşanıyor. Ancak başta devletin sahibi olduğu Anadolu Jet olmak ise krizi fırsata çevirerek 59.99 TL olan uçak ilet fiyatlarında şuan en ucuz tarife vergiler ve diğer biletleme ücretleri hariç 123 TL. Bu fiyatlar 486 TL ye kadar çıkıyor. Düne kadar işsizlikten bahsedenler şimdi fırsatçılık yapmaya başladılar.
 
   -HANİ 300 TL’NİN ÜZERİNDE UÇAK BİLETİ SATILMAYACAKTI-
  
 Birde insanlarla adeta alay ediliyor. 16 Haziran 2016 tarihinde Anadolu Jetten birçok cep telefonuna SMS gönderildi. Aynen şunları yazıyor. “Anadolu Jet ile Ramazan boyunca 59,99 TL’den başlayan fiyatlarla uçmanın keyfine varmak için anadolujet. com’u ziyaret edin” deniyor.
Peki, girip baktınız mı? Hangi sürprizle karşılaşacağınıza yukarıda bahsettim. Peki, bu insanlarla alay etmek değil de nedir? Asgari ücretin bin 300 TL olduğu bir ülkede bu kadar bilet fiyatı olur mu? Hani Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı karar almıştı uçak biletleri 300 TL’nin üzerine çıkmayacaktı? Bu 486 TL ne anlama geliyor. Bu fiyatları esnaf artırmış olsa idi fırsatçılık deniliyor da devlet yapınca buna deniyor. Lütfen bu konuda çiçeği burnunda Başbakanımız Binali Yıldırım acil tedbir almalı ve bilet fiyatları nedeniyle tatile çıkamayan insanların önünü açarak esnafın sevinmesine katkı sağlamalı. Çünkü bu fiyatlar böyle devam ederse kimse tatile çıkamaz. Tatil yöreleri de yine sinek avlar. Böyle turizm desteklenmez. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.