Yıl 2000.New York dayım.

New York’u alt üst ediyorum ve bütün caddelerini enine boyuna yürüyerek geziyorum.Büyük bir zevkle ve keyifle insanları izliyorum.Trafiği inceliyorum.Kişilerin nekadar rahat ve özgür gezdiklerini gözlemliyorum.Zaman zaman bazı noktalarda elinde bir pankart ile 1 kişi bazen 5 kişi muhtelif meseleleri protesto ediyorlar ve kesinlikle müdahale yok.Dükkanlarını inceliyorum ve nasıl bir iç tüketimin olduğunu gözlemliyorum.

Tam 1,5 ay hergün yürüyeyrek New Yorku gezdim ve çok farklı şeylere şahit oldum.Herşeyi yeri gelince sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Bugün Kadıköy Kalamış,Fenerbahçe,Göztepe güzergahında yürüyüş yaparken seçimler nedeniyle heryere asılan bayraklar bana New York’da yürüdüğüm günlerdeki o yıl yapılacak olan senato seçimlerini hatırlattı.

Hangi cadde olduğunu şu anda hatırlamıyorum ama büyük caddelerin birinde orada yaşayan Türk arkadaşım ile birlikte gezerken bir bisikletli beyaz saçlı beyefendinin bisikletini birkaçmetrede bir durdurarak ve bisikletinden inerek kişiler ile el sıkışıp ve bir broşürü kendilerine verdiğini gördüm.

Arkadaşım bana şöyle dedi.”Bu zat çok iyi bir insandır ve Türk dostu olan parlementodaki senatörlerden biridir”

Şu anda yeni seçimler nedeniyle kendi propogandasını yapıyor ve broşürde yeniden seçilirse neler yapacağını anlatan maddeler yer alıyor.Herhangi birini söz veripde yapmazsa birdaha seçilmesi mümkün değildir diye bana anlatınca o gün düşündümki biz sanırım daha 40 fırın değil en az 40 hasat daha ekmek yememiz lazım.

Ülkemde halihazırda heryerde anormal derecede parti reklamları yer almakta.

Sanki birşeyler satacaklar ve kazanç elde edecekler.Kimse hizmet vermek için bukadar reklam yapmaz.Mutlaka bunun arkasında bir kazanç vardır.Zira bugüne kadar böyle oldu.

Vatandaşımın demokratik hakları için,ekonomik hakları için,Avrupa kriterlerinde yaşama hakkının sağlanması için,Adalet ve hukuk arayanların haklarının verilebilmesi için,kapitalist sisteme esir edilmemeleri ve yeni anayasa için,seçim kanunu için,emekli gelirlerinin artırılması için,asgari ücretin yükseltilmesi için ve daha birçok şey için kendimi bildiğimden beri her seçimde söz alıyorum ama maalesef hiçbirşey görmedim.

Acaba bu seçimde söz verenler bukadar reklam yapanlar bizim içinmi çalışacak yoksa…..!!!!!!!

Sağlıcakla  kalın.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.