12 yaşında ki Sinem’in resimleri beğenildi

ALMANYA'nın Essen kentinde oturan Gür ailesinin 12 yaşındaki kızları Sinem Gür'ün yaptığı resimler, cami derneğinde sergilenmeye başlandı. Essen kentinde Fevziye ile Ünsal Gür çiftinin kızı 2 yaşındaki Sinem Gür, Türkiye'deki...

13 Nisan 2015 Pazartesi 11:47
12 yaşında ki Sinem’in resimleri beğenildi






ALMANYA'nın Essen kentinde oturan Gür ailesinin 12 yaşındaki kızları Sinem Gür'ün yaptığı resimler, cami derneğinde sergilenmeye başlandı.
Essen kentinde Fevziye ile Ünsal Gür çiftinin kızı 2 yaşındaki Sinem Gür, Türkiye'deki ortaokul düzeyindeki Gymnasium Nord-Ost'ta öğrenim görüyor. Çok küçük yaşlarda resim yapmaya başlayan ve 3 yıldır da Kleine Malschule ZKE adlı okula giderek resim eğitimi alan Sinem Gür'ün yaptığı yaklaşık 70 resim, eğitimci olan babası Ünsal Gür'ün desteğiyle Essen DİTİB Yeni Cami Derneği toplantı salonunda sergilendi. Sinem Gür'ün yaptığı insan, doğa, hayvan ve çiçek gibi resimlerden oluşan sergiyi, cami cemaatinin yanı sıra Alman ziyaretçilerde gezdi. Hafta sonunda iki gün boyunca resimleri sergilenen Sinem Gür şöyle dedi:
"Küçüklüğümden beri resim yapmayı seviyorum, üç yıldır da okulda resim yapma eğitimleri alıyorum. Okulun dışında bulduğum boş vakitlerde yaptığım resimleri, ailemin desteğiyle sergilemek istedim. Okul arkadaşlarım, mahallemizdeki büyüklerimiz ve Alman komşularımızın sergimi ziyaret etmesi, beni çok sevindirdi."
Eğitimci olan ve Essen DİTİB Yeni Cami Derneği'nde yönetici olarak görev yapan baba Ünsal Gür, "Kızım ana okulundan beri resim yapmayı seviyor. Bunu fark ettikten sonra hem kendisine destek verdim, hem de bu yönde eğitim almasını istedim. Bunun için de üç yıldır özel resim dersi alıyor ve kendisini hızlı bir şekilde geliştiriyor. Destek amacıyla ben de çizdiğim 5 resmi de, serginin bir köşesine dahil ettim" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.