1.7 milyon bağımlı bulunan Almanya’da yılda 74 bin kişi alkol kurbanı

İhsan DÖRTKARDEŞ/()-ALMANYA’da açıklanan ‘2015 Uyuşturucu ve Bağımlılık Raporu'nda aşırı alkol tüketiminin ülkenin en büyük bağımlılık sorunu olduğu, aşırı alkol ve tütün karışımının etkileri nedeniyle yılda 74...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 10:33
1.7 milyon bağımlı bulunan Almanya’da yılda 74 bin kişi alkol kurbanı






İhsan DÖRTKARDEŞ/()-ALMANYA’da açıklanan ‘2015 Uyuşturucu ve Bağımlılık Raporu'nda aşırı alkol tüketiminin ülkenin en büyük bağımlılık sorunu olduğu, aşırı alkol ve tütün karışımının etkileri nedeniyle yılda 74 bin kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, raporu Alman Hükümeti'nin Uyuşturucu Sorumlusu Marlene Mortler açıkladığını bildirdi. Raporda, bir Alman'ın yılda ortalama 9.6 litre saf alkol tükettiği, 18-64 yaş arasında 1 milyon 770 alkol bağımlısının bulunduğu yer aldı. Aynı yaş grubundaki 2 milyon 310 kişinin de ağrı kesici, uyku ve rahatlama etkisi yaratan ilaçların bağımlısı olduğu açıklandı. Alkolün sağlık üzerindeki olumsuz etkilerinde kalp yetmezliği ilk sırada yer aldı. Bunu psikolojik sorunlar izledi. ‘2015 Uyuşturucu ve Bağımlılık Raporu'nda 2013 yılında 338 bin 204 kişinin alkolün neden olduğu psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye başvurduğu kaydedildi.
Hükümetinin Uyuşturucu Sorumlusu Marlene Mortler, Almanya'da aşırı alkol tüketiminin önemli sorunların başında geldiğini, sigara tüketiminde gerileme olduğunu söyledi. Rapora göre, her 4 Alman'dan 1’i bir başka ifade ile halkın yüzde 24.5'i düzenli olarak sigara içiyor. 1999 yılında ise, sigara içenlerin oranı yüzde 28 olduğu hatırlatıldı. Almanya’da 12-17 yaşları arasında sigara içenlerin oranının ilk kez yüzde 10'un altına düşerek yüzde 9.7'ye geriledi. Buna karşılık tütün ürünlerinin sağlık açısından büyük riskler oluşturduğunu vurgulayan Mortler, sigaranın etkilerinin yılda 110 bin erken ölüme yol açtığını bildirdi. Mortler, geçen yıl uyuşturucudan kaynaklı ölümlerinin yüzde 3 artarak 1032'ye yükseldiğini belirten Mortler, bunlar arasında Cyristal Meth kullanımının yayıldığı ve diğer yeni psikoaktif maddelerle ilgili tehdidin de arttığı uyarısında bulunduklarını anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.