27 Nisan Dünya Kayıp Kişiler Günü nedeniyle, Kosova Meclisi avlusunda 1650 kayıp kişi anısına anıt dikildi

  DIŞ HABER -  27 Nisan Dünya Kayıp Kişiler Günü nedeniyle, Kosova Meclisi avlusunda savaşın tamamlanmasından 16 yıl sonra bile akıbeti bilinmeyen 1650 Kosovalı kayıp kişi onuruna anıt dikildi. Anıtın açılışında kayıp kişilerin...

27 Nisan 2015 Pazartesi 16:40
27 Nisan Dünya Kayıp Kişiler Günü nedeniyle, Kosova Meclisi avlusunda 1650 kayıp kişi anısına anıt dikildi






  DIŞ HABER - 

27 Nisan Dünya Kayıp Kişiler Günü nedeniyle, Kosova Meclisi avlusunda savaşın tamamlanmasından 16 yıl sonra bile akıbeti bilinmeyen 1650 Kosovalı kayıp kişi onuruna anıt dikildi. Anıtın açılışında kayıp kişilerin aileleri, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kosova Başbakanı İsa Mustafa ve çok sayıda yetkili hazır bulundu. 1650 kayıp kişi anısına dilen anıtın açılışını Meclis Başkanı Kadri Veseli ve Başbakan İsa Mustafa yaptı. Kosova Meclisi avlusunda kayıp kişiler için anıtın açılışından sonra katılımcılara hitap eden Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kosova’nın tüm vatandaşları, özellikle de kayıp kişilerin aileleri için çok zor bir gün olduğunu ifade etti. Veseli, kayıp Kosovalıların cesetleri iade edilinceye kadar Sırbistan’la ortaklığın olmayacağını söyledi .Veseli, “16 yıl yeterince haksızlık yapıldı. Sırbistanla, ortaklık ve iyi komşuluk ilişkileri ancak , kayıp kişilerin cesetleri ailelere iade edildiğinde , göz yaşları durduğunda gerçekleşebilir” dedi. Veseli, Meclis avlusunda dikilen bu anıt ile kayıp kişilerin cenazelerini iade etmeyen Sırbistan’a insani bir mesaj olarak iletmek istediklerini söyledi.

Başbakan İsa Mustafa: Sırbistan bunun için hesap vermelidir

Başbakan İsa Mustafa bekleyiş günlerinin kayıp kişilerin ailelerinin yanı sıra Kosova için de kaygı yıllarını teşkil ettiğini söyledi. Başbakan İsa Mustafa, “1650 kişinin hala akıbeti bilinmemesinden Kosova’da işlenen korkunç cinayetlerden Sırbistan hesap vermelidir” dedi. Başbakan İsa Mustafa, kayıp kişilerin akıbetinin gün ışığına çıkması ve suçluların adaletle yüz yüze gelmeleri için Kosova Cumhuriyeti, Lahey’deki Savaş Suçları Mahkemesine olduğu gibi İnsan Hakları Mahkemesine başvuruda bulunacağını da bildirdi.

27 Nisan Kayıp Kişiler Günü vesilesiyle Kosova Meclisi genel kurulu özel oturum düzenledi

27 Nisan Dünya Kayıp Kişiler Günü nedeniyle Kosova Meclisinin düzenlenen özel oturumunda, kayıp kişiler aileleri adına konuşan Bayram Çerkina ,kayıp kişiler aileleri için özgürlüğün tam anlamda olmadığını, çünkü onların bekleyiş acıyla yaşamaya devam ettiklerini söyledi. Çerkina ,Kosova vatandaşı ve kayıp kişinin ailesi olarak bu tarihlerin kaydedilmesinde konuşmanın çok zor olduğunu söylerken , Kosova’da insanlar kaybının nesilden nesile gerçekleştiğini belirtti ve artık hiçbir zaman savaş olmaması için dua etti.

Görüntü Dökümü

Kosova Meclisi avlusunda kayıp kişiler aileleri kayıp kişler içim antın açılışında

Kosova meclisi avlusunda dikilen aıtın açlışı meclşs başkanı kadri veseli ve başbaşkan isa mustafa

Meclis başkanı veseli konuşuyor

Başbakan isa mustafa konuşuyor

Kosova meclisinşn çzel oturumu

Kayıp kişiler adına Bayram Çerkina konuşuyor



(Haber-Kamera: TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) –

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.