300 Mülteciyi Taşıyan Gemi Acil Yardım Çağrisinda Bulundu

Ali RUHLUEL/ LEFKOŞA, () - KKTC'de Girne'ye bağlı Esentepe açıklarında mülteci taşıyan bir gemi yardım çağrısında bulundu. Sahil güvenlik ekipleri, müdahale için yola çıkarken, gemide 300 mültecinin olduğu bildirildi.  Girne'ye...

22 Kasım 2014 Cumartesi 23:19
300 Mülteciyi Taşıyan Gemi Acil Yardım Çağrisinda Bulundu






Ali RUHLUEL/ LEFKOŞA, () - KKTC'de Girne'ye bağlı Esentepe açıklarında mülteci taşıyan bir gemi yardım çağrısında bulundu. Sahil güvenlik ekipleri, müdahale için yola çıkarken, gemide 300 mültecinin olduğu bildirildi. 
Girne'ye bağlı Esentepe bölgesi açıklarında Mustafa Paşa isimli geminin, acil yardım çağrısında bulunmasının ardından Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekipleri olay yerine gönderildi. Gemide 40'ı çocuk, 30'u kadın toplam 300 kişinin bulunduğu bildirilirken, gemi kaptanının kaçtığı öğrenildi. Geminin akıntıyla kıyıya doğru sürüklendiği, hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle de kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediği ifade edildi. Mültecilerin kurtarma çalışmalarının ardından, sağlık kontrolünden geçirilerek, Girne'deki Ertuğrul Apakan Spor Salonu'na yerleştirilecekleri bildirildi.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.