60 yaşında ikiz doğurdu

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / Avusturya’da 60 yaşındaki bir kadın, ikiz doğum yaptı. Stern Online’in "kurier.at" gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Linz yakınlarında bir klinikte sağlıklı iki bebek dünyaya getiren kadının sağlık...

06 Mart 2015 Cuma 21:52
60 yaşında ikiz doğurdu






Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / Avusturya’da 60 yaşındaki bir kadın, ikiz doğum yaptı. Stern Online’in "kurier.at" gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Linz yakınlarında bir klinikte sağlıklı iki bebek dünyaya getiren kadının sağlık durumu da oldukça iyi. Avusturya’da 45 yaş üzerindeki kadınların yapay döllenme yoluyla hamile kalmaları yasak olduğu için, kadının ülke dışında yapay döllenme yaptırdığı belirtiliyor. Aynı kadının 3 yıl önce de yapay döllenme ile bir kız çocuğu dünyaya getirdiği kaydedildi. 63 yaşındaki baba durumdan memnun olsa da, oldukça geç sayılabilecek bir yaşta anne olan kadın, Avusturya’da yeni bir etik tartışma başlattı. Geç yaşta çocuk sahibi olmanın bencillik ve sorumsuzluk olduğu yönünde eleştirilere maruz kalan yaşlı çift, çocukların küçük yaşta anne ve babalarına bakma sorumluluğu hatırlatılarak eleştiriliyor. Kadının doğum yaptığı hastanenin doktorları ise, ileri yaşta hamileliği riskleri nedeniyle tavsiye etmediklerini belirtiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.