AB, Şam rejiminin IŞİD’den petrol aldığını açıkladı

Avrupa Birliği, Suriye'deki Beşşar Esad rejiminin IŞİD petrolünü satın aldığını ve bu kapsamda IŞİD işgali altında bulunan bölgelerden çıkarılan petrolü Şam rejimine satan Suriyeli bir işadamını 'Kara listeye' aldığını...

09 Mart 2015 Pazartesi 13:30
AB, Şam rejiminin IŞİD’den petrol aldığını açıkladı






Avrupa Birliği, Suriye'deki Beşşar Esad rejiminin IŞİD petrolünü satın aldığını ve bu kapsamda IŞİD işgali altında bulunan bölgelerden çıkarılan petrolü Şam rejimine satan Suriyeli bir işadamını 'Kara listeye' aldığını açıkladı.
AB Komisyonu tarafından açıklanan raporda, bu yöndeki iddiaları ısrarla reddetmesine karşın Şam rejiminin IŞİD’ten petrol aldığı bildirildi. Raporda, Şam rejimiyle yakın ilişkileri bulunan Suriyeli işadamı George Haswani’nin IŞİD’in çıkardığı petrolü Şam’a sattığı için kara listeye alınarak Avrupa’daki tüm mal varlığının dondurulduğu açıklandı.
Rapora göre Haswani’nin sahibi olduğu ve Suriye’de faaliyet gösteren HESCO şirketi, Suriye ile IŞİD arasında yapılan petrol anlaşmalarında arabuluculuk yapıyor.  Raporun yayınlanmasından sonra bir açıklama yapan Haswani ise iddiayı reddederek Türkiye’yi suçladı. Haswani, IŞİD’ten alınan petrolün aracılar üzerinden Suriye’ye değil, Türkiye’ye satıldığını öne sürdü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.