ABD'den El Bab'ta İngiliz oyunu: Aşiretleri Türkiye'ye kışkırtıyor

Terör örgütü PKK ile Suriye'de aynı yatakta basılan ABD askerleri, El Bab'ta huzur ve güveni sağlayan ÖSO ve TSK'ya karşı yerel halkı kışkırtmaya çalıştığı ortaya çıktı.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 06:50
ABD'den El Bab'ta İngiliz oyunu: Aşiretleri Türkiye'ye kışkırtıyor






ABD'den El Bab'ta İngiliz oyunu: Aşiretleri Türkiye'ye kışkırtıyor

PKK'lı teröristlerle Suriye'de ittifak kuran ABD yönetimi, Türkiye'nin 2 yıldır barış ve huzuru sağladığı El Bab'ta Türkiye karşıtı provakasyonları organize ettiği ortaya çıktı. El Bab'a gelen ABD askeri uzmanlarının bölgenin etkin aşiretlerini ziyaret ederek, Türkiye'nin bölgeden çıkarılması için para dağıtarak sivil toplumu harekete geçirmeye çalıştığı bilgileri geliyor.

Ortadoğu ve Asya'da yıllardır milyonlarca insanı katleden, evsiz yurtsuz bırakan Amerika, El Bab'ta 2 yıldır devam eden huzur ve barış ortamından rahatsız oldu. Evini barkını bırakarak Türkiye kaçan yarım milyona yakın insanın geri dönmesi, tarlasını ekmeye, evini onarmaya başlaması, korku imparatorluğunun yıkılmasına neden oldu. Amerikan askerleri, Afganistan ve Irak'da yakıp yıkarak kuramadığı barışı, Cerablus, El Bab ve Afrin'de Türk ordusunun gerçekleştirmesini bir türlü hazmedemiyor. Terör örgütleriyle kirli işbirliğini açık açık sürdürmekten utanmayan ABD yönetimi, şimdi de bu bölgelerde Türkiye karşıtı provakasyonlar üretiyor. Tıpkı 100 yıl önce İngiliz işgalciler gibi..

Kurtuluş Savaşı öncesi Irak, Arabistan, Suriye ve Libya'da Türk askerine karşı Arapları kışkırtan İngiliz tezgahı Suriye'de yeniden organize ediliyor. Amerikan askerlerinin son üç aydır Fırat Kalkanı harekatıyla terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen El Bab ve Cerablus'ta, bölgenin ileri gelen aşiret üyelerini ziyaret ederek maddi destek sözü veriyor. Türkiye'ye karşı sivil toplum kuruluşlarını da gösteriler düzenlemeye ikna etmeye çalışan ABD yönetimi, Türk askerinin bölgeden gitmesi için aşiretlerin harekete geçmesini istiyor.

EL BAB'TA DEAŞ PKK ABD ORTAKLIĞI AĞIR DARBE YEDİ

Cerablus ve El Bab'ta terör örgütü DEAŞ'i tek başına temizleyen Ankara'nın başarısı ABD yönetiminin Suriye'deki tüm planlarını alt üst etti. PKK ve DEAŞ'in Türkiye'ye karşı ortak direnç gösterdiği ilk çatışma alanı olarak kayıtlara giren El Bab'ta, ABD'nin her iki terörist grubu da destek verdiği ortaya çıktı. Güvenlik uzmanları 24 Ağustos 2016 tarihinde başlayan Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Türk ordusunun sadece iki teröristi değil ABD'yi de sahada yendiğini dikkat çekiyor. 

71 ASKERİMİZ ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtında 71 askerimiz şehit oldu. El Bâb, TSK ve ÖSO ile DEAŞ arasında yaşanan çatışmaların ardından 24 Şubat 2017 tarihinde tamamen kontrol altına alındı. Harekat sırasında sık sık Amerikan askerleri önceden uyarılarak bulundukları bölgeleri terk etmesi sağlandı. Terör örgütleriyle aynı safta yer almayı tercih eden Amerikan yönetiminin şimdi de El Bab'ta provakasyon tezgahlaması güvenlik güçlerince 'Yeni bir olay' olarak görülmüyor. ABD askerlerinin ziyaret ettiği Arap aşiret liderleri durumu TSK'ya ve Özgür Suriye Ordusu'na bildirdiği öğrenildi. ABD'li askeri danışmanların Arap aşiretlere yeni dönemde Suriye'nin genelinde söz sahibi olma sözü verdiği ileri sürülüyor.

Anahtar Kelimeler:
ABDPKKDEAŞEl Bab
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.