ABD'li bakan PKK'lıları Afrin'den kurtarmaya geliyor

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekatı devam ederken yarın Ankara'da olması beklenen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a Türkiye 3 bölümden oluşan 76 sayfalık rapor verecek.

15 Şubat 2018 Perşembe 12:09
ABD'li bakan PKK'lıları Afrin'den kurtarmaya geliyor






ABD'li bakan PKK'lıları Afrin'den kurtarmaya geliyor


Türkiye'nin Afrin operasyonu PKK'nın hamisi Amerika'yı bölgede çıkmaza sürükledi. Yarın Ankara'da olması beklenen Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın önceliği, teröristlerin Afrin'den sağ olarak çıkmasını sağlamak, operasyonların durdurulması için Türkiye'ye baskı yapmak olduğu ortaya çıktı.

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekatı devam ederken yarın Ankara'da olması beklenen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a Türkiye 3 bölümden oluşan 76 sayfalık rapor verecek. Raporda ülkesinin Türkiye'ye Suriye ve FETÖ konusunda verdiği sözler, söylediği yalanlar, yerine getirilmeyen vaadler ile terör örgütü PKK'nın üst düzey yönetecilerinin itirafları yer alıyor. Raporun son bölümünde ise örgütün Afrin'den düzenlediği terörst saldırılar ile teröristlerin ABD askerleri, istihbaratı ile güvenlik şirketi ile yer alan ilişkileri gözler önüne seriliyor.

PKK'lı teröristlerle sık sık poz veren Amerikalı komutanlar ile Türk askerinin aynı ittifak içinde yer alması ayrı bir tuhaflık. TSK mensuplarının aynı ittifak içerisinde ABD'li muhataplarıyla bundan sonra nasıl bir iletişim dili kuracağı henüz bilinmiyor. Bebek katilleri ile tokalaşan samimi pozlar veren ABD'li askerler ile aynı ittifaktaki askerlerin birlikte olma zemininin zehirlendiğine işaret eden güvenlik kaynakları "ABD NATO içindeki ikinci büyük askeri gücü kendi elleriyle kendine düşman etti. Artık aynı safta TSK askerlerini ABD'li katillerle yanyana görmek imkansız gibi" yorumunu yapıyor.

AMERİKA SURİYE İÇİN NE ÖNERİYOR


Habertürk Gazetesi'nden Çetiner Çetin'in aktardığı bilgilere göre PKK, ABD'yi "Afrin’de yardım görmezlerse Fırat’ın doğusundaki operasyonlarını durdurmakla" tehdit ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bu aşamada Türkiye'ye sınırda 8 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge oluşturulmasını önerecek.
Çetin'in haberinde yer alan  diğer ayrıntılar ise şöyle:

- Afrin’de PKK/YPG’nin etkin olmadığı, 4 koalisyon üyesi ülke denetiminde bir çatışmasızlık bölgesesi oluşturulması,

- 19 bin PKK/YPG teröristinin 30 gün içinde Afrin’i terk etmesini önerdiği belirtiliyor.

‘TÜRKİYE’SİZ GÜVENLİ BÖLGE’ TEKLİFİ

ABD’nin PKK/PYD teröristlerinin Afrin’i terk edebilmesi için önerisi ise Afrin’in güneydoğusunda bir koridor açılması. ABD yönetimi bunun için Türkiye’den Zeytin Dalı Harekâtı’nı Afrin’in kuzey ve doğu kırsalı ile sınırlı tutmasını bekliyor. Öneriye göre, PKK/ PYD teröristleri Afrin’den çıktıktan sonra ise bir çatışmasızlık bölgesi ilan edilecek. Ancak bu çatışmasızlık bölgesinin denetimi 4 koalisyon ülkesinin temsilcilerinde olacak, Türkiye ve İran ise bu öneriye kesinlikle sıcak bakmadığını muhataplarına iletti.

PKK’NIN SİVİL YÖNETİM KURMASI PLANINA RET

ABD’nin Ankara’ya sunduğu ikinci planında ise Zeytin Dalı Harekâtı’nın durdurulmasının ardından Afrin’de PKK/ PYD’nin silahsızlandırılması ve kent güvenliğinin ABD tarafından sağlanması planlanıyor. Güvenlik dışında kent yönetimi ise PKK/YPG’nin ‘sivil unsurlarına’ bırakılıyor. Türkiye, kentin PKK’dan arındırılmadan ve PKK’nın tüm hücrelerinin kentte çökertilmeden kent merkezinde normalleşmenin olmayacağını kesin bir dille ABD’ye bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.