ABD'nin İran ambargosuna Türkiye'de katıldı

Terör örgütlerinin en büyük destekçisi ABD'nin, İran'a uyguladığı ambargoya, Türkiye'de katılıyor. Türkiye, komşusu İran'ın uçaklarına yakıt vermeyi durdurdur.

02 Kasım 2018 Cuma 15:17
ABD'nin İran ambargosuna Türkiye'de katıldı






ABD'nin İran ambargosuna Türkiye'de katıldı


Türkiye'ye yönelik kurulan eli kanlı terör örgütlerinin en büyük silah tedarikçisi Amerika'nın, İran'a koyduğu ambargoya, Ankara'nın da destek verdiği ortaya çıktı. Bu kapsamda, Türkiye'nin İran uçaklarına yakıt verilmediği öğrenildi.


Türkiye'de havayolu şirketlerine yakıt sağlayan Vitol Grubu'na ait Petrol Ofisi'nin İran uçaklarına yakıt sağlamadığı ifade edildi.

Öte yandan, Bloomberg'in haberine göre, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olan Tüpraş için ABD'nin yaptırım muafiyeti bekleniyor.

ENERJİ Bakanı Fatih Dönmez, ABD'nin İran'ın petrol ihracatını hedefleyen yaptırımlarında Türkiye'ye istisna uygulayıp uygulamayacağı konusunda Türkiye'ye bir yazı gelmediğini, ancak bazı duyumlar olduğunu söylemişti.

ÜÇ ÜLKENİN ADI ORTAYA ÇIKTI

Bloomberg ajansının sabah saatlerinde geçtiği habere göre ise ABD sekiz ülkeye istisna tanınmasına karar verdi. Haberde Güney Kore, Japonya ve Hindistan'a istisna tanındığı, diğer ülkelerin ise Pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.

Tüpraş hisseleri haberlerin ardından gün içerisinde yüzde 1 civarında değerlenerek 130.70 TL'ye çıktı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.