ABD polisi sokak ortasında tartıştığı bir evsizi öldürdü

LOS Angeles’te polis sokak ortasında tartıştığı bir evsizi ateş ederek öldürdü. Beş el silah sesinin duyulduğu olayda kaldırıma çadır kuran bir evsizi uzaklaştırmaya çalışan polis, ona yardım etmek isteyen bir kişiyi de...

02 Mart 2015 Pazartesi 12:10
ABD polisi sokak ortasında tartıştığı bir evsizi öldürdü






LOS Angeles’te polis sokak ortasında tartıştığı bir evsizi ateş ederek öldürdü.
Beş el silah sesinin duyulduğu olayda kaldırıma çadır kuran bir evsizi uzaklaştırmaya çalışan polis, ona yardım etmek isteyen bir kişiyi de sürükleyerek uzaklaştırıyor. Olay, pazar günü öğleden sonra gerçekleşen olayda 5 polis memuru çevrede ‘Afrika’ adıyla bilinen evsizle tartıştıktan sonra, etkisiz hale getirebilmek için yere yatırıyor. Ardından beş el ateş ediyor.
Olayın sosyal medyada yayınlanması ardından görüntüler tıklanma rekorları kırarken, gündüz vakti ve cadde ortasında gerçekleşen polis şiddetine karşı tepkiler büyüdü. 
Görgü tanıkları ise polisin ‘Afrika’dan kaldırıma kurduğu çadırı kaldırmasını istediğini, evsizin ise buna direndiği, bunun üzerine polisin evsizi yere yatırdıktan sonra ateş ettiğini ifade etti. Olay yerinde başka bir tabanca bulunmazken, evsizin üzerinde silah olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor. Gerçek kimliği açıklanmayan ‘Afrika’nın ise olayın ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.
Olay, sosyal medyaya yansırken polisin şiddetine tepkiler çığ gibi büyüyor ve insanlar bu şiddeti kınayan mesajlar yayınldı. Los Angeles polisi olayı araştırmaya devam ettiklerini ve söz konusu polisler hakkında soruşturma açıldığı bildirdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.