ABD Suriye'den çekiliyor mu, yeni bir oyalama taktiği mi?

Suriye Türkiye sınırında terör örgütü PKK'yı 20 bin TIR ağır silahla donatan, PKK'lı bebek katilleriyle sık sık poz vermekten çekinmeyen Amerikan askerlerinin bölgeden çekileceği açıklaması tartışmalara neden oldu. Bazı yorumcular, ABD'nin Türkiye'yi yeni bir oyalama taktiğiyle sınırda tutmayı amaçladığını ileri sürüyor.

19 Aralık 2018 Çarşamba 19:52
ABD Suriye'den çekiliyor mu, yeni bir oyalama taktiği mi?






ABD Suriye'den çekiliyor mu, yeni bir oyalama taktiği mi?

Terör örgütü PKK'nın Suriye'de losijtik destekçiliğine soyunan Amerikan askerleri, Suriye'den çekileceği açıklamaları bölgede tüm dengeleri alt-üst etti. Açıklama akıllara Washington yönetiminin Menbiç ile ilgili iki yıl süreyle yaptığı çelişkili açıklamaları getirdi.. 

Suriye ve Irak topraklarında PKK'lı bebek katilleriyle kol-kola gezen Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmeye başladığı haberleri akşam saatlerinden itibaren gündeme bomba gibi düştü. PKK'lı teröristler, Türkiye'nin muhtemel operasyonu öncesi hendek ve tünel kazdığı, 'ABD ordusu bizimle birlikte' mesajları verdiği bir sırada açıklama Başkan Donald Trump'tan geldi. Trump yaptığı açıklamada "Deaş'i kesin biçimde yendik, Suriye'den çekiliyoruz" ifadeleri yeni bir sürecin ilk adımları olarak değerlendiriliyor. 
ABD yönetimi, Suriye'den 24 saat içinde Dışişleri Bakanlığı görevlilerinin, 60 ila 100 gün içinde ise tüm Amerikan askerlerinin çekileceğini açıklarken, Türkiye Suriye sınırında operasyon için geri sayım sürüyor..

TAHLİYE 100 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmeye başladığı belirtildi. Batılı haber ajanslarına konuşan ABD'li bir yetkili, ABD Dışişleri personelinin 24 saat içerisinde, ABD askerinin ise 60-100 gün arasında ülkeden tahliye edileceğini söyledi...


Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmeye başladığı duyuruldu.

Açıklamada, "DEAŞ’la mücadelenin yeni evresine geçiş yaparken, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık" ifadeleri kullanıldı.

ABD'li yetkili, askeri güçlerin DEAŞ'a yönelik son operasyonun son aşamasının tamamlanmasıyla birlikte tamamen çekilmeye başlayacağını söyledi. Tüm askerlerin Suriye'den çekilmesinin 60 ile 100 gün arasında süreceği bildirildi.

ABD halihazırda Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki alanda 15 askeri üsse sahip. Deyrizor ve Haseke'de üç üssün inşası ise sürüyor. Ülkede şu anda 2000 kadar Amerikan askeri bulunuyor.

Suriye'den ABD askerlerinin çekilmesi Donald Trump'ın 2016 yılında girdiği başkanlık seçimlerinde verdiği vaatlerden biriydi. Trump, Nisan ayında da Suriye'den çekilme niyetini yinelemiş ve Pentagon'a hazırlıkların tamamlanması için 6 ay süre vermişti.

Son Güncelleme: 19.12.2018 17:02
Anahtar Kelimeler:
ABDPKKSuriye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.