Afrinli Kürtler PKK'yı terketti, ÖSO'ya katıldı

Terör örgütü PKK'ya karşı savaşmak için ÖSO'ya katılan Afrinli Kürt gruplar bir açıklama yaparak "PYD'ye karşı geldiği için hapsedilen arkadaşlarımız, Avrupa'ya göç eden halkımızın evlerine dönmesi için yola çıktık" ifadesi kullanıldı..

27 Ocak 2018 Cumartesi 02:23
Afrinli Kürtler PKK'yı terketti, ÖSO'ya katıldı






Afrinli Kürtler PKK'yı terketti, ÖSO'ya katıldı


Terör örgütü PKK'nın işgali altında bulunan Afrin'de, çok sayıda Kürt kökenli savaşçı, Özgür Suriye Ordusu saflarına geçti.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katılan Afrinli Kürt askerlerden Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklama yapıldı.

PYD'nin Kürtlere uyguladığı katliam sonrası Afrinli Kürt askerler Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katıldı. ÖSO'ya katılan Afrinli Kürt askerlerin Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin yaptığı açıklama "Biz Kürt devrimcileri olarak, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı ile PYD ve YPG'ye karşı ortaklık ediyoruz.

PYD'YE KARŞI GELEN ARKADAŞLARI TUTUKLANDI

PKK'dan zulüm gören halkımız için ortaklık yaptık. Halkımızı bu zulümden kurtarmak için, PYD'ye karşı geldiği için hapsedilen arkadaşlarımız, Avrupa'ya göç eden halkımızın evlerine dönmesi için barış ve özgürlük için yola çıktık. Evleri yakmak, yıkmak ve insanları öldürmek, öldürüp cesetlerini teşhir etmek için yola çıkmadık. Kimse sizi kandırmasın. Tekrar ediyoruz, biz Afrin'in çocuklarıyız. Afrin'i tekrar yeniden inşa etmek, evlerimize yerleşmek için geldik. Nizam ve özgürlüğümüz için geldik" ifadesi kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.