Alman Belediye Başkanı: Berlin Duvarı'nı Yıktık, Kafalarımızdaki Duvar Duruyor

ALMANYA'nın Münih kenti yakınlarındaki Unterschleissheim’de '8'inci Uluslar Şenliği' düzenlendi. Unterschleissheim Yabancılar Meclisi’nin belediye sarayında düzenlediği şenliğin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Christoph...

09 Kasım 2014 Pazar 10:10
Alman Belediye Başkanı: Berlin Duvarı'nı Yıktık, Kafalarımızdaki Duvar Duruyor






ALMANYA'nın Münih kenti yakınlarındaki Unterschleissheim’de '8'inci Uluslar Şenliği' düzenlendi. Unterschleissheim Yabancılar Meclisi’nin belediye sarayında düzenlediği şenliğin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Christoph Böck (SPD) yaptı.
Berlin Duvarı’nın 25 yıl önce 9 Kasım'da yıkıldığını hatırlatan Böck, aradan geçen yıllararağmen kafaların içindeki duvarları yıkamadıklarını söyledi. Böck, "Arzum bir an önce bu duvarları yıkıp, ötekilere karşı önyargıyı kaldırmamızdır. Kentimizde 100'ün üzerinde milliyetten insan yaşıyor ve bu çeşitlilik kentimizi daha da güzelleştiriyor" dedi.
Alman, Bavyeralı, Polonyalı, Filipinli ve Yunanlı gruplar yerel halk danslarını sundu. Unterschleissheim DİTİB Fatih Camisi Tiyatro Grubu ise Nasreddin Hoca’nın, 'Tencere Doğurdu' fıkrasını küçük bir skeç olarak sergiledi. Konuklar, amatör Türk tiyatrocuları  alkışladı.
Değişik müzik ve dans grupları da hünerlerini sergiledi. Kentteki sosyal kurumlar salon girişinde kurulan stantlarda çalışmaları hakkında bilgi vererek broşürler dağıttı. Etkinlik bünyesinde düzenlenen tombaladan elde edilen gelir Belediye Meclisi Üyesi ve KKTC Münih Temsilcisi Uli Piller tarafından mülteci yurdu sorumlularına teslim edildi. Değişik ülkelerin yiyecek ve içeceklerinin sunulduğu yemek salonundaki stantlar önünde uzun kuyruklar oluştu.

FOTOĞRAFLI
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.