Alman gazetesi TAZ: "Türkiye'de güç savaşı"

Ahmet YILDIRIM () Alman TAZ gazetesi, AK Parti içinde yaşanan son gelişmeleri "Türkiye'de güç savaşı. AKP hükümeti, AKP'li Cumhurbaşkanına karşı" başlığıyla duyurdu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir...

30 Mart 2015 Pazartesi 14:42
Alman gazetesi TAZ:






Ahmet YILDIRIM () Alman TAZ gazetesi, AK Parti içinde yaşanan son gelişmeleri "Türkiye'de güç savaşı. AKP hükümeti, AKP'li Cumhurbaşkanına karşı" başlığıyla duyurdu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında karşılıklı sarfedilen sözleri, AKP'de 2002 yılından bu tarafa yaşanan ve dışarıya yansıyan önemli çatlak olarak değerlendiren TAZ, seçimlere iki ay kala AKP'nin güçlü imajının yıpranmaya başladığını yazdı. Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasındaki söz duellosunun aslında AKP içerisindeki güç savaşının bu isimler kanalıyla kamuoyuna yansıması olduğunu öne süren TAZ, son yaşananları, "AKP içinde güç savaşı başladı. AKP, oniki yıl sonra mutlak çoğunluğu kaybedecek gibi görünüyor. Parti içierisindeki güç savaşına farklı isimlerin dahil olması, muhalefetin umutlanmasına neden oluyor" diye yorumladı. CHP'nin dünya ekonomi çevreleri tarafından tanınan Kemal Derviş'i gündeme getirerek, ekonomik yavaşlamaya karşı umut olarak sunduğunu yazan gazete, HDP'nin de yüzde 10 seçim barajını geçiyor göründüğüne atıfta bulunarak, "Türkiye'deki seçimler heyecan verici olacağa benziyor" diye yazdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.