Alman ZDF kanalından Erdoğan'a küfürlü hakaret

Alman ZDF kanalında Erdoğan'a yönelik küfür ve hakaretlerine bir yenisi daha eklendi. Daha önce Erdoğan'ı hedef alan ağır hakaret ve ithamlara yer veren ARDkanalının resmi internet sitesinde bu kez Cumhurbaşkanı'na küfürler savuran şiir yayınlandı.

01 Nisan 2016 Cuma 20:07
Alman ZDF kanalından Erdoğan'a küfürlü hakaret






Alman ZDF kanalından Erdoğan'a küfürlü hakaret


Alman medyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küfür ve hakaretlerine bir yenisi daha eklendi. Daha önce Erdoğan'ı hedef alan ağır hakaret ve ithamlara yer veren ZDF kanalının resmi internet sitesinde bu kez Cumhurbaşkanı'na küfürler savuran şiir yayınlandı.

MAZERET HAZIR: DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ

Almanya’da önce yerel NDR kanalı, daha sonra ise devlet televizyonu ARD’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hicveden şarkı, iki ülke arasında diplomatik gerginliğe yol açmıştı. Türkiye, Alman Büyükelçisini Dışişlerine çağırarak Extra 3 adlı mizah programında yayınlanan videonun kaldırılmasını istemiş, ancak sanat ve fikir özgürlüğü gerekçe gösterilerek bu talebe karşılık verilmemişti.

Türkiye’nin tepkisini abartılı bulan Jan Böhmermann adlı sanatçı Alman ikinci kanalı ZDF’te dün gece “Neo Magazin Royale“ adlı programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakarete varan yeni bir şiir yayınladı. Öğle saatlerine kadar Youtube’da izlenebilen küfürlü şiir, öğleden sonra kaldırıldı. Neo Magazin Royale adlı programda yer alan şiir ZDF kanalının sayfasından da silindi.

Spiegel Online’a konu hakkında açıklama yapan ZDF yetkilileri, programın “Kanalın mizah anlayışıyla bağdaşmadığı” gerekçesiyle kaldırıldığını belirtti. Mizah konusunda toleranslı olunduklarını kaydeden program direktörü Norbert Himmler, ancak bu kez sınırın aşıldığını ve bu nedenle ZDF sayfasındaki programdan söz konusu şiirin olduğu bölümün kaldırıldığını söyledi. Küfür içerikli şiir Youtube’dan ve ZDF’nin video arşivinden de kaldırıldı.

 
Son Güncelleme: 02.04.2016 00:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.