Almanya Federal Meclis Başkanı: Burada görevli imamlar Almanca konuşmalı

ALMANYA Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, ülkesinde görev yapacak imamların Almanca bilmeleri gerektiğini söyledi. Die Welt gazetesinin sorularını yanıtlayan Lammert, Almanya’da görev yapan birisinin Almanca konuşması kadar...

28 Şubat 2015 Cumartesi 15:18
Almanya Federal Meclis Başkanı: Burada görevli imamlar Almanca konuşmalı






ALMANYA Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, ülkesinde görev yapacak imamların Almanca bilmeleri gerektiğini söyledi.
Die Welt gazetesinin sorularını yanıtlayan Lammert, Almanya’da görev yapan birisinin Almanca konuşması kadar doğal birşey olamayacağını, bunun imamlar için de geçerli olduğunu söyledi.
"İslam, Almanya’ya ait mi?" sorusuna 'Evet' ya da 'Hayır' diye kesin bir yanıt vermekten kaçınan Lammert, "İslam, Almanya’da giderek yaygınlaşan dinler arasında. Umut ederim ki, İslam da, Hıristiyanlık ve Yahudilik gibi siyaset ve inanç, din ve devlet ilişkisine bir açıklık getirir. Bu iki inanç, ülkemizin tarihi ve kültürü üzerinde etkindir" ifadelerini kullandı. Norbert Lammert, "Fransız yazar Michel Houellebecq'in 'Teslimiyet’ adlı romanında kurguladığı gibi Batı toplumlarında İslam üstünlük kazanır mı?" sorusuna ise, "Romanda spekülasyon üzerine kurgu yapılıyor. Ben ne Fransa ne de Almanya’da böyle birşeyin olabileceğine ihtimal vermiyorum" diye konuştu.
"ALMANYA’DA ÇALIŞAN ALMANCA KONUŞABİLMELİ"
Lammert, Avusturya’da kabul edilen İslam yasasının hatırlatılması üzerine ise, bunun ilginç bir adım olduğunu ancak, yasal düzenlemenin gerekli olup- olmadığının tartışılabileceğini söyledi. Gazetenin "Yasal düzenleme olsa da olmasa da imamların Almanca konuşmaları gerektiğini mi söylüyorsunuz?" sorusuna, "Almanya’da çalışan birinin Almanca konuşması kadar doğal bir şey yoktur. Bu imamlar için de geçerlidir. Almanya’ya gelen Katolik papazlar da Almanya’ya geldiklerinde Almanca öğreniyorlar. Almanya dışından gelen ve yeterli Almanca konuşamayan papazlar da görevlerini yapabilmek için Almanca öğrenmek durumundalar" yanıtını verdi.
"BURKA YASAĞINA GEREK YOK" Federal Meclis Başkanı Lammert, kimi politikacılar tarafından gündeme getirilen Burka yasağı konusuna değinirken, "Bu konuda acil olan bir durum görmüyorum. Bu konuda yasal düzenlemeyi gerekli görenler, bunun çözümden daha çok zorun yaratacağını görmeliler" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.