Almanya, Ukrayna’yı Nato’da İstemiyor

ALMANYA, Ukrayna’nın NATO üyeliğine karşı çıkıyor. Ukrayna Hükümeti’nin NATO üyeliğini hedef olarak göstermesi, Rusya’nın ise Batı ülkelerinden Ukrayna’nın NATO’ya alınmayacağına karşı garanti istemesi sürerken,...

23 Kasım 2014 Pazar 17:54
Almanya, Ukrayna’yı Nato’da İstemiyor






ALMANYA, Ukrayna’nın NATO üyeliğine karşı çıkıyor. Ukrayna Hükümeti’nin NATO üyeliğini hedef olarak göstermesi, Rusya’nın ise Batı ülkelerinden Ukrayna’nın NATO’ya alınmayacağına karşı garanti istemesi sürerken, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier (SPD), ülkesinin Ukrayna’nın NATO üyeliğine karşı olduğunu açıkladı.
Spiegel Online’a açıklamalarda bulunan Steinmeier, "Ukrayna’nın üyelik isteğine yönelik aylar önce söylediklerim hâlâ geçerli. Ukrayna ile NATO olarak işbirliğine evet, ama üyeliğe hayır" dedi.
AB ÜYELİĞİ DE UZUN VADEDE GÖRÜNMÜYOR
Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna’nın olası AB üyeliğinin de uzun vadede pek gerçekçi görünmediğini söyledi. Ukrayna’nın politik ve ekonomik modernizasyonunun kuşaklararası bir proje olduğunu kaydeden Steinmeier, şimdiden Ukrayna’nın AB üyeliğini konuşmanın anlamsız olacağını dile getirdi.
G20 zirvesi sonrası Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında yaşanan söz düellosuna da atıfta bulunan Steinmeier, Rusya ile ilişkileri koparacak sert açıklamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Steinmeier, Angela Merkel ile Rusya politikası konusunda görüş ayrılıkları olmadığının da altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.