Almanya yasayla küçük sendikaları etkisizleştirdi

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / Almanya’da Federal Parlamento küçük sendikaların gücünü sınırlayan bir yasayı kabul etti. Yeni düzenlemeyle aynı iş kolunda faaliyet gösteren farklı sendikalardan en çok üyesi olan sendikanın yaptığı toplu...

22 Mayıs 2015 Cuma 15:11
Almanya yasayla küçük sendikaları etkisizleştirdi






Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / Almanya’da Federal Parlamento küçük sendikaların gücünü sınırlayan bir yasayı kabul etti. Yeni düzenlemeyle aynı iş kolunda faaliyet gösteren farklı sendikalardan en çok üyesi olan sendikanın yaptığı toplu iş sözleşmesi tüm gruplar için geçerli olacak. Yasanın çıkmasında, özellikle Alman Demiryolları Deutsche Bahn DB ile Makinistler Sendikası GDL arasında 10 ayı aşkın bir zamandır sürmesi ve dokuz kez grev yapılmasına rağmen bir sonuç alınamaması ile Pilotlar Sendikası Cockpit tarafından yapılan ulaştırma alanındaki uzun grevlerin etkili olduğu belirtiliyor. ANAYASAYA AYKIRI TARTIŞMASI BAŞLADI Parlamentoda bu sabah görüşülen yasaya 448 milletvekili kabul oyu verirken, 126 vekil ret, 16 vekil ise çekimser oy kullandı. Yaz aylarından itibaren geçerli olacak yasa, yeni bir tartışma başlattı. Küçük sendikaları etkisizleştiren ve alacakları grev kararını geçersiz kılan yasanın Anayasaya aykırı olduğu öne sürülüyor. Focus Online GDL, Cockpit, Doktorlar Sendikası Marburger Bund gibi sendikaların anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal başvurusu yapacaklarını duyurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.