ALMANYA'DA AŞAĞI SAKSONYA EYALETİ DE İSLAMİYETİ RESMEN TANIYOR

ALMANYA'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde, İslami kuruluşlar ile eyalet hükûmeti arasında 2015 yılı başında devlet sözleşmesi imzalanacak. Sözleşme ile İslamiyet Aşağı Saksonya'da Hristiyanlık ve Musevilik'le eşit konuma gelecek....

28 Aralık 2014 Pazar 14:50
ALMANYA'DA AŞAĞI SAKSONYA EYALETİ DE İSLAMİYETİ RESMEN TANIYOR






ALMANYA'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde, İslami kuruluşlar ile eyalet hükûmeti arasında 2015 yılı başında devlet sözleşmesi imzalanacak.
Sözleşme ile İslamiyet Aşağı Saksonya'da Hristiyanlık ve Musevilik'le eşit konuma gelecek. Aşağı Saksonya Eyaleti'nin Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakanı Stephan Weil, Hannoverschen Allgemeinen gazetesine yaptığı açıklamada, devlet sözleşmesi ile Müslümanlara dini bayramlarında tatilin söz konusu olacağını ifade etti. Başbakan Weil ayrıca, Müslüman kadın öğretmenlere başörtüsü yasağının da yumuşatılabileceğini dile getirdi. Mevcut uygulamaya göre, Müslüman kadın öğretmenler, din dersi dışındaki derslerde, sınıfta başörtüsü takamıyor.
Aşağı Saksonya Eyaleti, Hamburg ve Bremen'den sonra Müslümanlarla devlet sözleşmesi imzalayan üçüncü eyalet olacak. Almanya'da ilk olarak Hamburg Eyaleti 2012 yılında hem Müslümanlar hem de özgün bir inanç kabul ettiği Aleviliğin temsilcileriyle devlet sözleşmesi imzalamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.