Almanya’da okulda kız öğrencilere ‘seksi kıyafet’ yasağı

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / Almanya’da bir ortaokul, aldığı kararla kız öğrencilerin okula açık ve seksi kıyafetlerle gelmelerini yasakladı. Baden Württemberg Eyaleti’nin Karaormanlar bölgesinde yer alan Horb-Altheim kentindeki okulda alınan...

07 Temmuz 2015 Salı 16:46
Almanya’da okulda kız öğrencilere ‘seksi kıyafet’ yasağı






Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / Almanya’da bir ortaokul, aldığı kararla kız öğrencilerin okula açık ve seksi kıyafetlerle gelmelerini yasakladı. Baden Württemberg Eyaleti’nin Karaormanlar bölgesinde yer alan Horb-Altheim kentindeki okulda alınan yasak kararı, velilere mektupla bildirildi. Schwarzwälder Boote gazetesinin bildirdiğine göre, velilere gönderilen mektupta, kız öğrencilerin hotpan olarak adlandırılan kısa pantolon, mini etek ve göbeği açıkta bırakan giysilerle gelmelerinin, erkek öğrencilerin dikkatini çektiği ve okulda huzuru bozduğu gerekçesiyle yasaklandığı duyuruldu. BÜYÜK BEDEN TİŞÖRT GİYDİRİLECEK Son dönemlerde okulda kızlar arasında seksi giyim tarzının arttığına dikkat çekilen mektupta, okulun öğrenci ve velilerin de katkı vermeleri ile giyim kuşama bir düzen getirmek istediği bildirildi. Okulda belirli bir düzenin oluşmasının zamana ihtiyaç duyduğuna dikkat çekilen mektupta, yasağa uymayan öğrencilere büyük beden tişört giydirilerek, seksi görünmelerinin önleneceği bildirildi. KARAR TARTIŞMA BAŞLATTI Karar sosyal medyada tartışma başlattı. Kızların giysilerinin yasaklanması yerine, erkeklerin kadınlara seks objesi gibi bakmalarının önlenmesini isteyenler kadar, okul üniformalarının sorunu çözeceğini söyleyenler hatta, kızların kıyafetlerini eleştirenlerin cinsel yönden problemli olduklarını savunanlar da var. Eyaletin Heidenheim, Würzburg ve Stuttgart kentlerinde de bazı okulların aşırı seksi kıyafetlere sınırlama getirdiği belirtiliyor. Katolik Baden Württemberg Eyaleti’nde öğrencilere yönelik kıyafet zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, okul yönetimi aşırıya kaçmamak kaydıyla düzenleme yapma imkanına sahip.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.