Almanya'da Steinfurt DİTİB Yeni Camisi ibadete açıldı

DIŞ HABER - Almanya'da Steinfurt DİTİB Yeni Camisi ibadete açıldı Hakan AYTAŞ - STEİNFURT () Almanya'da Münster bölgesinde faaliyet gösteren Steinfurt DİTİB Yeni Camisi ibadete açıldı. Cami açılış programına Münster Başkonsolosu...

31 Mart 2015 Salı 15:01
Almanya'da Steinfurt DİTİB Yeni Camisi ibadete açıldı






DIŞ HABER - Almanya'da Steinfurt DİTİB Yeni Camisi ibadete açıldı Hakan AYTAŞ - STEİNFURT () Almanya'da Münster bölgesinde faaliyet gösteren Steinfurt DİTİB Yeni Camisi ibadete açıldı. Cami açılış programına Münster Başkonsolosu Ufuk Gezer, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Steinfurt Belediye Başkanı Andreas Hoge, Münster Din Hizmetleri Ataşesi Yunus Yüksel, kilise temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış, Germanwings Havayolları'nın Fransa'da düşen yolcu uçağında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve Kur`an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Yapılan konuşmalarda ev sahibi dernek başkanı Hasan Kolukısa katılımcılara teşekkürlerini arz ederken, Münster Eyalet Birliği Başkanı Veli Fırtına kardeşlik duygusuna değindi. Steinfurt Belediye Başkanı Andreas Hoge ise, "Steinfurt'ta çeşitli millet ve dinlere mensup insanlar huzur ve barış içerisinde yaşıyor. DİTİB Yeni Camisi'nin açılışı şehrimize farklı bir hava kattı. Bu cami insanların ve kültürlerin kaynaşmasına vesile oldu" diye konuştu. DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu da konuşmasında caminin yapılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Program ney taksimi ve sema gösterisinin ardından, dua, kurdele kesimi ve cami ziyaretiyle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.