Almanya’da tartışmalı yol vergisi parlamentoda kabul edildi

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / Almanya’da uzun süreden beri tartışılan yol vergisi Federal Parlamento’da yapılan oylamada kabul edildi. 433 milletvekilinin kabul oyu kullandığı yol vergisine 128 vekil ret, 6 vekil ise çekimser...

27 Mart 2015 Cuma 15:36
Almanya’da tartışmalı yol vergisi parlamentoda kabul edildi






Ahmet YILDIRIM – DORTMUND /



Almanya’da uzun süreden beri tartışılan yol vergisi Federal Parlamento’da yapılan oylamada kabul edildi. 433 milletvekilinin kabul oyu kullandığı yol vergisine 128 vekil ret, 6 vekil ise çekimser oy kullandı. Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’in (CSU) ısrarla istediği yasanın Mayıs başında Eyaletler Meclisi Bundesrat’ta görüşülmesi bekleniyor, ancak yasanın geri dönme şansı bulunmadığından, Almanya’da yol vergisi 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.



YABANCILAR SADECE OTOYOL ÜCRETİ ÖDEYECEK



Yasaya göre, Almanya’daki araç sahipleri otomatik olarak otoyol ücreti verecek. Bunun için yıllık vinyete almak zorunda kalacak, ancak otoyol ücreti araç vergisinden düşülecek. Almanya dışından gelen ve Alman otoyollarını kullanan yabancılar ise, 10 günlük, iki aylık ya da yıllık vinyete alabilecek.



Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’e göre, otoyol ücretinden yılda 500 milyon euro gelir elde edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.