Almanya’da Yalıtım Malzemesi Üreticileri De Fiyat Anlaşması Yapmış

ALMANYA’da üretici firmalarının fiyat anlaşmalarıyla tüketicilere yüksek fiyatla ürün satmasına yenisi eklendi. Bira, sucuk, jambon, yatak, patates ve çikolata üreticilerinden sonra yalıtım malzemeleri üreten firmaların da fiyat anlaşması...

03 Kasım 2014 Pazartesi 17:39
Almanya’da Yalıtım Malzemesi Üreticileri  De Fiyat Anlaşması Yapmış






ALMANYA’da üretici firmalarının fiyat anlaşmalarıyla tüketicilere yüksek fiyatla ürün satmasına yenisi eklendi. Bira, sucuk, jambon, yatak, patates ve çikolata üreticilerinden sonra yalıtım malzemeleri üreten firmaların da fiyat anlaşması yaptığı belirtildi.
Die Welt'in haberine göre, Federal Kartel Ofisi yüksek fiyat politikası uygulayarak tüketicilere pahalı ürün satan çok sayıda firma hakkında inceleme başlattı. Bazı firmaların 1998 yılından bu yana fiyat anlaşması yaptıkları kaydedilirken, aralarında birbirlerinin müşterilerini de almama konusunda mutabakata vardıkları belirtiliyor. Federal Kartel Ofisi yetkililerine dayanılarak verilen habere göre, yalıtım malzemesi üreten 20 firma ve bunların oluşturduğu 2 çatı kuruluşu hakkında mart ayından bu tarafa soruşturma yürütülüyor.
Özellikle polistiren köpük yalıtım malzemeleri üreten firmaların 16 yıldan bu yana, anlaşmalı olarak yüksek fiyat politikası uyguladıkları belirtiliyor. Polistiren yalıtım malzemeleri Almanya’da dış cephe yalıtımında en çok kullanılan malzemeler arasında bulunuyor.
Federal Kartel Dairesi daha önce aralarında Bitburger, Krombacher, Veltins, Warsteiner gibi önde gelen bira üreticilerine 106.5 milyon Euro, 21 sucuk ve jambon üreticisi firmaya ve üst düzey yöneticilerine toplam 338 milyon Euro para cezası vermişti. Bu yılın temmuz ayında da bazı yatak üreticileri hakkında aynı şekilde soruşturma başlatılmıştı. 2013 yılında patates üreticileri, 2012 yılında çikolata ve 2011'de ise, kahve firmalarına Federal Kartel Dairesi tarafından ceza verilmişti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.