Amerika Suriye'de suç üstü yakalandı: DEAŞ'e el sallamadıkları kaldı

Terör örgütü DEAŞ'la savaşma bahanesiyle Suriye'ye çöreklenen Amerikan askerleri'nin kirli işbirliği Rus uydularına yakalandı. Bırakın savaşmayı, Amerikan askerleri, DEAŞ karargahlarının önünden rahatça ilerliyor.

25 Eylül 2017 Pazartesi 11:37
Amerika Suriye'de suç üstü yakalandı: DEAŞ'e el sallamadıkları kaldı






Amerika Suriye'de suç üstü yakalandı: DEAŞ'e el sallamadıkları kaldı

Suriye'de son durum; Terör örgütü DEAŞ'le savaşmak için Suriye topraklarına giren, terör örgütü PKK ve PYD'ye binlerce TIR ağır silanla donatan Amerika, Rus uydularına suç üstü yakalandı. Terör örgütü DEAŞ'in karargah binalarının hemen yakınından geçen Amerika ve terör örgütü PYD'ye ait konvoyun görüntülerini inceleyen Rus askeri kaynaklar DEAŞ'in ABD askerlerini görmesine rağmen, savaş pozisyonu almamasını kirli ittifak olarak yorumluyor.

DEAŞ terörünü gerekçe göstererek ortadoğu ülkelerini kan gölüne çeviren Amerikan askerlerinin, aynı örgütün ana karargah binalarının yakınlarından elini kolunu sallaya sallaya geçmesi kafaları karıştırdı. Geçtiğimiz hafta Rus füzeleri tarafından vurulan DEAŞ mevzilerinde, çok sayıda Amerikan askerinin yaralanmasının ardından, ortaya konulan son uydu görüntüleri, Pentagonun kirli oyunlarını gözler önüne seriyor.

Rusya, ABD’nin terör örgütü DEAŞ ile anlaşarak Rakka ve Deyrizor’un büyük bölümünü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG), “Çatışmasız olarak bırakmasını sağladığı” iddiasına bir yenisini ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı dün Deyrizor’un kuzeyinde DEAŞ kontrolündeki bir bölge üzerinde çekildiği belirtilen uydu görüntülerini yayınladı. Rusya Savunma Bakanlığı’na göre 8 ile 12 Eylül tarihleri arasında çekilen bu görüntüler, “ABD özel kuvvetlerinin, SDG güçlerinin DEAŞ kontrolündeki bölgeden güvenli geçişini sağladığına” kanıt oluşturuyor.
Açıklamada, “SDG güçleri, DEAŞ’ın direnişi olmadan Fırat Nehri’nin batı kıyısını terk ederek Deyrizor istikametine ilerlemiştir. DEAŞ güçlerinin bölgedeki varlığına rağmen teröristler, ABD özel kuvvetleri ve SDG güçlerine karşı savaş pozisyonu almamışlardır” dendi.


Rus yetkililere göre, bu görüntüler ABD güçlerinin bölgeden geçişini “son derece güvenli bulduğunu” gösteriyor. Açıklamada ayrıca bölgede çok sayıda Amerikan Cougar ve Hummer tipi zırhlı araç bulunduğunun tespit edildiği de belirtildi.

"RAKKA'DA DA AYNI TAKTİK"

Rusya, haziran ayında ABD desteğinde SDG güçlerinin Rakka operasyonu başlamadan önce, Amerikalı yetkililerle görüşüp, kenti savaşmadan bırakmaları karşılığında teröristlerin bölgeden güvenli çıkışının sağlanmasının önerdiğini ileri sürmüş, bu iddia Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından da tekrarlanmıştı. SDG geçen hafta Rakka’nın yüzde 80’inin geri alındığını duyurmuştu.

SALDIRI BİLGİLERİNİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE ABD VERDİ

Bu arada İdlib'te düzenlenen terörist saldırılarda, istihbarat bilgisinin terör örgütlerine ABD tarafından verildiği iddia edildi. Sputniknews.com'ta yer alan habere göre ABD'nin İdlib'deki Suriyeli ve Rus birliklerin koordinatlarıyla ilgili son derece hassas bilgileri kendisini ılımlı muhalefet olarak adlandıran gruplardan birine vermesinden şüphe ediliyor.
Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, dünkü basın toplantısında Fetih el Şam'ın İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesine düzenlediği saldırının ABD istihbaratı tarafından planlandığını belirtti. Kommersant gazetesi, Rus askeri yetkililere dayandırdığı haberinde saldırının perde arkasını yazdı.
Kommersant'a konuşan Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir yetkiliye göre, ABD'nin İdlib'deki Suriyeli ve Rus birliklerin koordinatlarıyla ilgili son derece hassas bilgileri kendisini ılımlı muhalefet olarak adlandıran gruplardan birine vermesinden şüphe ediliyor.
Kaynak, "Söz konusu bilgiler, oradan cihatçılara sızdı ya da bilinçli olarak verildi. Her iki seçenek de bizim için çok endişe verici" dedi.

'TERÖRİSTLER ARI SÜRÜSÜ TAKTİĞİNİ KULLANDI'

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Albay İgor Korobov'un "Suriyeli militanlar yeni koşullara adapte olabilirler ve hedeflerden bağımsız olarak hızlı bir şekilde yeniden gruplaşabilirler. Teröristler, 'arı sürüsü' adı verilen bu taktiği kullanarak kaotik ateş açıyorlar ya da beklenmedik saldırılar düzenliyor" şeklindeki sözlerini anımsatan kaynak, İdlib'deki saldırının da bu taktikle hazırlandığını vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
ABDPYDSuriye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.