AP Kosova Raportörü Kosova’nın siyasi olarak tanınmasını istedi

AVRUPA Parlamentosu’nun (AP) Kosova Raportörü, Ulrike Lunacek, Kosova’yı tanımayan AB’nin beş üye ülkesinden en kısa zamanda Kosova’yı tanımalarını istedi. Lunacek, AP’de görüşülen Kosova ve Sırbistan raporunda...

26 Şubat 2015 Perşembe 15:07
AP Kosova Raportörü Kosova’nın siyasi olarak tanınmasını istedi






AVRUPA Parlamentosu’nun (AP) Kosova Raportörü, Ulrike Lunacek, Kosova’yı tanımayan AB’nin beş üye ülkesinden en kısa zamanda Kosova’yı tanımalarını istedi.
Lunacek, AP’de görüşülen Kosova ve Sırbistan raporunda ilgili değişiklikler üzerinde çok sayıda tartışmacıyla uzlaştı. Sunulan raporda 15 maddede değişlik yapıldıktan sonra, rapor onaylandı. Raporda Kosova’da kaydedilen ilerlemeden memnuniyetini dile getiren Lunacek, Kosova’da, siyasi abluka nedeniyle bazı alanlarda ilerlemelerin kaydedilmediğini de ifade etti.
Kosova’da yolsuzluk faaliyetlerinden tedirgin olduğunu belirten Ulrike Lunacek, bu nedenle Kosova makamlarından olduğu gibi AB’den de bu yönde Kosova’ya yardım ve destek sunmalarını istedi.
AP; Kosova ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması’nı imzaladığı takdirde Kosova’nın gelişmesinin hızlanacağını kaydeden Lunacek ayrıca spor ve kültürel gelişmeler dahil Kosova’nın uluslararası ortamda daha fazla temsil edilmesine imkan tanınması için de çağırıda bulundu. 

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.