Arnavutluk Başbakanı Edi Rama Belgrad'ı Ziyaret Edecek

ARNAVUTLUK Başbakanı Edi Rama 10 Kasım'da Sırbistan'a 2 günlük resmi ziyarette bulunacak. Sırbistan-Arnavutluk futbol maçında çıkan olaylar nedeniyle, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, 22 Ekim tarihinde Belgrad'a gerçekleşmesi öngörülen...

08 Kasım 2014 Cumartesi 17:29
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama Belgrad'ı Ziyaret Edecek






ARNAVUTLUK Başbakanı Edi Rama 10 Kasım'da Sırbistan'a 2 günlük resmi ziyarette bulunacak. Sırbistan-Arnavutluk futbol maçında çıkan olaylar nedeniyle, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, 22 Ekim tarihinde Belgrad'a gerçekleşmesi öngörülen ziyaretini 10 Kasım tarihine ertelemişti.
Edi Rama, ziyaretinin ilk gününde Belgrad'ta mevkidaşı Aleksandar Vuçiç ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislac Nikoliç ile görüşecek. İki ülke arasında işbirliği anlaşmalarının imzalanması ön görülen ziyaretin ikinci gününde, Başbakan 200 binin üzerinde Arnavut vatandaşın yaşadığı Preşova Vadisi'ni ziyaret edecek. Akşam saatlerinde Konçul Sınır Kapısı'ndan Kosova'ya geçerek, Sırbistan'daki resmi temaslarını tamamlamış olacak.
Arnavut kominist siyasetçi Enver Hoca, 1947 yılında Belgrad'ı ziyaret etmiş ve bu sırada Tito ile görüşmüştü. Dolayısıyla 68 yıl sonra ilk kez bir Arnavut siyasetçi Başbakanlık nezdinde Belgrad'ı ziyaret etmiş olacak.
Tarihi önem taşıyan bu ziyaret arifesinde açıklamada bulunan Başbakan Edi Rama, Belgrad ziyaretinin sadece Arnavutluk ve Sırbistan için değil bütün Balkanlar için büyük önem taşıdığını belirtti. Başbakan ayrıca "Belgrad ziyareti, Balkan ülkeleri arasında yeni bir sayfanın açıldığını göstermiş olacaktır" dedi.
Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ise, Edi Rama'nın ziyareti için herşeyin hazır olduğunu belirtirken "Bu ziyaret barışa doğru atılan en önemli adımlardan biridir. AB'ye aday ülkeler olarak gerek Sırbistan gerekse Arnavutluk balkanlardaki barışa öncülük yapmalıdır. Bu ziyaret bu nedenle tarihi önem taşımaktadır" diye konuştu.
Sırbistan ile Arnavutluk arasındaki var olan gerginlik nedeniyle, Edi Rama'nın ziyareti için Sırbistan Polisi ve Jandarması yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sırbistan'nın önde gelen gazetesinin 'Kurire'nin haberine göre, geçenlerde Belgrad'ı ziyaret eden Vladimnir Putin için alınan güvenlik önemlerinden daha yoğun güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Edi Rama'nın , Belgrad ziyareti sırasında , güvenliği 2 bin polis ve 500 jandarma sağlayacak. Başbakan'ın kalacağı otelin bir katı kapatılacak ve otele giriş ve çıkışlar Pazar gününden itibaren özel polis birimleri tarafından kontrol edilecek.
SIRBİSTAN POLİSİ DÜN GECE 3 KİŞİYİ TUTUKLANDI
Sırbistan Radyo Televizyonu (RTS) dün gece Sırbistan'ın güvenlik birimlerinden aldıkları ihbarı değerlendirerek Rama'ya suikast düzenlemek için hazırlık yaptığı iddia edilen üç kişinin tutuklandığını bildirdi. İsimleri açıklanmayan 3 kişinin, aşırı milliyetçi bir grubun üyesi olduklarını ve Kosova doğumlu olduklarını bildirdi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.