Arnavutluk'un eski askeri üssü Sazan Adası “turistik“ oldu

Arnavutluk'un sahilerindeki en güzel adalardan biri olan Sazan Adası'na ve oradaki eski askeri üsse 68 yıldan sonra ilk kez dün ilk turistler ayak bastı. 

27 Temmuz 2015 Pazartesi 19:02
Arnavutluk'un eski askeri üssü Sazan Adası “turistik“ oldu






Arnavutluk'un eski askeri üssü Sazan Adası “turistik“ oldu

Turan Kasap / Priştine, 27 Temmuz () - Arnavutluk'un sahilerindeki en güzel adalardan biri olan Sazan Adası'na ve oradaki eski askeri üsse 68 yıldan sonra ilk kez dün ilk turistler ayak bastı. 

Arnavutluk Devlet Başkanı Enver Hoca 1947 yılında, Arnavutluk sahiline yakın ve Adriyatik Denizi'nin en güzel adalarından bir olan Sazan Adası'nda askeri üs inşa ettikten sonra, askeri presonel dışında hiç kimise adaya ayak basamadı.

Sazan Adası'ndaki askeri üs 10 yıl önce kapatıldı ve Arnavutluk Turizm Bakanlığı'na devredildi. Turistler için 68 yıldan sonra ilk kez açılan Sazan Adası'nı 140 turist ziyaret etti. İlk turistler bir askeri vapurla gittikleri Sazan Adası'ndaki eski askeri üssü ve Ada'nın doğal güzelliklerini de gördüler.

Sazan Adası'ndaki eski askeri üssün restorasyonunu yapan Litoral Francez, turstilere o zamanlarda büyük önemde olan askeri üs konsunda bilgi verdi. Turizim Bakanlığı, Sazan Adası'na  ilk turistlerin ayak basmasıyla ilgli yaptığı açıklamada bu turun bir ilk oluşturduğunu vurgularken, adada, restore edilmiş askeri üssün müze ve otel olarak kulanılacağını ve Ada'nın en güzel yerlerinde başka otellerin inşasına başlandığını söyledi.

Bakanılık şimdilik Ada'yı günde ancak 200 turistin ziyaret edebileceğini bildirirken, bir ay sonra bu sayının 1,000'e yükseleceğini açıkladı. Gezi için bütün Avrupa'dan büyük taleplerin olduğu belirtilen Sazan Adası'nda kalacak yer olamadığı için geziler şimdilik "günübirlik" yapılabiliyor.

(Fotoğraflı)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.